Minulý rok sme sa v kategórii iPadov dočkali obdobia sucha, keďže Apple nepredstavil ani jeden nový model. Tohtoročné prírastky však dorazili vo veľkom štýle a v tomto trende sa zrejme Apple chce pohybovať aj v najbližšom období. Na internet naviac unikol zoznam iPadov, ktoré plánuje gigant z Cupertina predstaviť v budúcom roku.

V nedávnom úniku sa dostali na verejnosť identifikátory doposiaľ nevydaných modelov iPadu. Práve tieto modely by mali uzrieť svetlo sveta v rámci tohto a budúceho roka. Známy leaker vystupujúci pod pseudonymom @Aaronp613 sa vo svojom príspevku na sieti X podelil o identifikátory, ktoré majú patriť budúcim iPadom.

Ponuka iPadov sa poriadne rozrastie

V zozname sa nachádzajú dva typy identifikátorov. Viac ako polovica z nich sa týka hardvéru, ktorý je pravdepodobne na ceste. Ostatné identifikátory sa vzťahujú k zariadeniam, ktoré spoločnosť Apple zatiaľ vyradila.

iPad 10
Zdroj: YouTube / Justin Tse (snímka obrazovky + úprava redakcie)

Čo sa týka budúceho hardvéru, zoznam obsahuje identifikátory iPad15,7 a iPad15,8. Predpokladá sa, že ide o modely základného iPadu 11. generácie s Wi-Fi a čipom A16. Jeden identifikátor je pre Wi-Fi verziu, druhý pre 4G / 5G verziu.

Ďalej sú tu identifikátory iPad16,1 a iPad16,2, ktoré pravdepodobne patria k iPadu mini siedmej generácie s čipom A17 a možnosťami Wi-Fi + Cellular. Na stole je však aj možnosť, že iPad mini 7 dostane konečne čip z rodiny M. Ten by sa mohol objaviť ešte do konca tohto roka.

Posledné štyri identifikátory (iPad17,1 až iPad17,4) sú spojené s edíciami iPadu Pro, ktorý dostane nadupaný čip M5. Prvá dvojica zahŕňa 11″ model s pripojením Wi-Fi a Cellular, druhá dvojica je spojená s modelom, ktorý dostane 13″ obrazovku.

Zhrnutie: V najbližších 12 mesiacoch sa dočkáme týchto iPadov

  • Základný iPad 11. generácie
  • iPad mini 7. generácie
  • iPad Pro s čipom M5 (11″ a 13″ verzia)
iPad Pro M5
Zdroj: MacRumors, Apple (úprava redakcie)

Čo sa týka vyradených iPadov, v tomto zozname nájdeme identifikátory pre základný iPad A15 s Wi-Fi a Cellular a iPady Pro s čipom M3. Tieto modely zrejme nebudú vydané z jednoduchého dôvodu. Tým je fakt, že spoločnosť Apple ich jednoducho preskočila a vydala výkonnejšie verzie.

Prečítajte si tiež  Z iPadu sa v ďaka iPadOS 18 stáva Mac. Apple sem pridal extrémne užitočnú novinku

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -