Cloudová telekomunikačná spoločnosť Twilio čelí vážnemu bezpečnostnému incidentu. Hackeri, ktorí majú prezývku ShinyHunters sa na internete pochválili, že získali prístup k 33 miliónom telefónnych čísel z databázy používateľov služby Authy. Ako píše Macrumors, táto správa sa objavila na známom hackerskom fóre, čo viedlo k okamžitej reakcii amerického technologického giganta.

Podľa oficiálneho vyhlásenia Twilio sa útočníci dostali k číslam prostredníctvom autentifikovaného koncového bodu. Spoločnosť však tvrdí, že neboli získané žiadne ďalšie citlivé údaje ani prístup k systémom Twilio. Aj keď samotné čísla nemusia predstavovať veľké bezpečnostné riziko, môžu byť použité na phishingové a smishingové útoky. Na Slovensku sú takéto praktiky veľmi rozšírené o čom sme písali samostatný článok.

Twilio preto vyzýva používateľov Authy, aby boli ostražití voči neobvyklým správam a aktualizovali svoje aplikácie na najnovšiu verziu. Spoločnosť tiež uviedla , že desktopové aplikácie Authy pre Mac a Linux, pôvodne plánované na zrušenie v auguste 2024, boli predčasne ukončené už v marci.

Používatelia, ktorí majú problémy s prístupom k svojim účtom, by mali okamžite kontaktovať technickú podporu Twilio.

Je dôležité uvedomiť si, že aj takáto zdanlivo malá bezpečnostná medzera môže mať veľké následky. Phishingové útoky sú stále sofistikovanejšie, a preto je prevencia a informovanosť používateľov kľúčová.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  AKTUÁLNE: iPhone 14 Pro sa ukázal na videu. Dizajn výrezu pre Face ID si budete môcť prispôsobiť
Môže ťa zaujímať
- Reklama -