Služba Apple TV+ sa síce teší prestížnym oceneniam a chválam zo strany kritikov, no v konkurenčnom boji s ostatnými streamovacími platformami značne zaostáva. Tento fakt je spôsobený tým, že Apple chce mieriť skôr na kvalitu ako na kvantitu. Počet mesačných predplatiteľov by však potreboval zvýšiť a preto špekuluje s novým druhom predplatného.

Jablková spoločnosť sa chystá zaviesť nové predplatné s reklamami, podobne ako napríklad Netflix alebo SkyShowtime. Týmto spôsobom chce gigant z Cupertina nalákať nových používateľov na citeľne nižšiu cenovku, ktorá bude vykompenzovaná miernym kompromisom v podobe reklám, ktoré sa môžu zobrazovať počas sledovania obsahu.

Apple TV+ chce testovať predplatné členstvo s reklamami

Informácie z pozadia spoločnosti Apple napovedajú, že nová forma členstva by sa mohla čoskoro spustiť vo Veľkej Británii. Apple totiž nedávno viedol rokovania s britskou organizáciou BARB (Broadcaster’s Audience Research Board), ktorá monitoruje sledovanosť televíznych programov.

Apple TV+ seriály
Zdroj: Apple

Tieto rokovania nasvedčujú, že Apple seriózne zvažuje zavedenie reklám do svojej streamovacej služby. BARB, ktorý poskytuje sledovanosť pre hlavné britské televízne siete ako BBC, ITV, Channel 4 a Sky pravdepodobne poskytne jablkovej spoločnosti potrebné údaje o sledovanosti. Tie firma následne využije pri predaji reklamného priestoru.

Apple TV+ do svojej platformy už integrovala reklamy, no zatiaľ len v obmedzenom rozsahu a prevažne pri živých športových udalostiach alebo na začiatku seriálov.

Zavedenie reklám môže byť súčasťou širšieho trendu, keď služby ako Disney+ a Netflix ponúkajú lacnejšie predplatné s reklamami, čím sa im podarilo zásadne zvýšiť používateľskú základňu.

Ak by sa toto členstvo uchytilo a Apple by bol spokojný s nárastom používateľov, mohlo by sa nové predplatné objaviť aj v ďalších krajinách. Čo by ste povedali na Apple TV+ s reklamami vy? Podeľte sa s nami o názor v komentároch na Instagrame alebo na Facebooku.

Prečítajte si tiež  Apple TV+ prinesie nový seriál od tvorcov Ted Lasso. Hlavnú úlohu si v ňom zahrá Vince Vaughn

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -