Spoločnosť Apple vydala prvú beta verziu operačného systému iOS 18.1, ktorej súčasťou sú aj niektoré funkcie prvej umelej inteligencie tohto technologického giganta s názvom Apple Intelligence. Firma z Cupertinu ju momentálne umožnila testovať niektorým vývojárom a vy sa vďaka dnešnému videu môžete pozrieť na prvý reálny náhľad toho, ako Apple Intelligence vyzerá v praxi.

Hoci by sme vám veľmi radi sprostredkovali naše vlastné pocity z tohto systému, nakoľko aj my v redakcii testujeme iOS 18 v rámci vývojárskych beta verzií, žiaľ to v tomto momente nie je celkom možné, pretože Apple Intelligence nebola sprístupnená v EÚ z dôvodu legislatívnych obmedzení.

A hoci sa nedávno objavila informácia o tom, že Apple s EÚ uzavrel dohodu ohľadom regulácie AI, určite to ešte chvíľu potrvá, kým firma bude schopná tento systém ponúknuť aj zákazníkom na starom kontinente.

Späť však k téme. Ak sa náhodou nachádzate v USA a máte iPhone 15 Pro / 15 Pro Max prípade iPad či Mac s čipom M1, M2, M3 alebo M4, Apple Intelligence si môžete vyskúšať už dnes. Urobil to aj YouTuber iDB a na svojom kanáli o tom natočil krátke video.

Toto dokáže Apple Intelligence v iOS 18.1

V ňom nám ukazuje napríklad to, ako vyzerá a funguje prepracovaný dizajn Siri, či to, ako dokáže Apple ID neuveriteľne pracovať s textom. Ide zatiaľ len o text v americkej angličtine, no veríme, že vďaka rýchlemu strojovému učeniu sa Apple Intelligence naučí pracovať aj s inými jazykmi.

Jednoducho vám vie skontrolovať to, čo ste napísali, kompletne prepísať celý text prípadne ho napísať v inom štýle, napr. profesionálnom alebo priateľskom. Toto zásadným spôsobom zjednoduší komunikáciu všetkým používateľom.

Dôležité je však podotknúť, že Apple Intelligence ešte zďaleka neprišla do iOS 18.1 beta 1 vo svojej plnej verzii a väčšina funkcií jej chýba. Môžeme predpokladať, že ich spoločnosť Apple bude uvoľňovať postupne. Nechajme sa prekvapiť.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Bezdrôtová nabíjačka od FIXED vám nabije iPhone, Apple Watch aj AirPods súčasne. Nie je drahá
Môže ťa zaujímať
- Reklama -