Aktualizované 25. augusta 2024 o nové zábery 

Americká automobilka Tesla chystá veľký facelift svojho extrémne úspešného SUV modelu Tesla Model Y. Novinka by mala niesť označenie Tesla Model Y Juniper a na cestách by sa mohli prvé kusy objaviť už koncom tohto roka.

Pred necelým mesiacom sme vás informovali o tom, ako Tesla Model Y Juniper unikla na internet. Vidieť ste mohli hlavne masívny zadný LED pás, ktorý prepája svetlá či fotografiu interiéru, ktorej súčasťou je aj LED dióda tvoriaca elegantné ambientné osvetlenie. Tesla Model Y Juniper je však stále v pokročilom štádiu vývoja, respektíve v dokončovacej fáze.

Aj preto sa na amerických cestách začali objavovať predpordukčné zamaskované kusy, na ktorých výrobca testuje systémy či funkcie. Vidieť to môžete aj na obrázku nižšie, kde sa autor na základe predošlého úniku rozhodol ukázať, ako by mohla vyzrať Tesla Model Y Juniper so spojenými zadnými svetlami v praxi. Musíme uznať, že jeho vizualizácia sa mimoriadne vydarila.

Rovnako sa môžete pozrieť aj na ďalšie rendery, na ktorých môžete vidieť, ako bude Tesla Model Y Juniper s vysokou pravdepodobnosťou vyzerať. Predná časť by mala byť v rámci svetelnej techniky vo veľkej miere inšpirovaná Teslou Model 3 po facelifte. Auto by malo vďaka tomu pôsobiť oveľa modernejším dojmom.

Na cestách sa okrem iného objavili aj fotografie vozidla s maskovaním v prednej časti, no z tej žiaľ nie je možné nič okrem zmenenej svetelnej technicky vyčítať. Hore je fotografia maskovanej Tesly Model Y Juniper a dole fotomontáž toho, ako by to mohlo vyzerať v praxi.

Pôvodný článok z 1. augusta 2024

Americká automobilka Tesla neustále inovuje svoje elektrické vozidlá. Najnovšie na internet unikli zábery modernizovaného modelu Y, ktoré okamžite obleteli celý svet a rozprúdili diskusiu o smerovaní dizajnu tohto populárneho elektromobilu. Ako informuje The Verge, dizajnéri sa pri tejto novinke rozhodli dizajn výrazne odlíšiť od zvyšných modelov značky a predchodcov.

Prečítajte si tiež  Takto vyzerá nový pletený Solo Loop remienok z Pride kolekcie pre Apple Watch

Veľmi zaujímavo pôsobí najmä nový tvar zadných svetiel, ktorý teraz obsahuje červený svetelný pruh s nápisom „Tesla“ po celej šírke zadného kufra, čo naznačuje, že automobilka chce vsadiť na futuristický a minimalistický vzhľad, ktorý pôsobí trochu ako zo sci-fi filmu. Pri Cybertrucku jej to, ale vyšlo a preto sa predpokladá, že by to mohol byť dobrý ťah aj pre Model Y.

Tesla Model Y 2025
Zdroj: Reddit / u/Abomb1997

Čo sa týka interiéru, Tesla zjavne počúvala spätnú väzbu od svojich zákazníkov. Nové perforované sedadlá sú navrhnuté s dôrazom na pohodlie a ponúknu aj aktívnu ventiláciu, čo zaručí vysoký komfort v horúcich letných mesiacoch.

Navyše sem pribudlo aj elegantné interiérové ambientné osvetlenie, ktoré sa tiahne cez palubnú dosku a dvere. Do interiéru prináša pocit prémiovosti – tento prvok dostala aj Tesla Model 3.

Tesla Model Y 2025
Zdroj: Reddit / u/Abomb1997

Tesla Model Y je bestseller. Výrobca nesmie urobiť chybu 

Pre Teslu je redizajn Modelu Y riskantným a zároveň veľmi dôležitým krokom. Ide o bestseller, ktorý sa teší obrovskej popularite po celom svete. Zákazníci si obľúbili jeho súčasný dizajn, a preto musí byť nový model dostatočne atraktívny, aby si udržal širokú základňu priaznivcov.

Tesla Model Y
Zdroj: Tesla

Na jednej strane teda nová Tesla Model Y prinesie výrazné zmeny, no na druhej strane sa zdá, že stále balansuje medzi modernizáciou a zachovaním overených prvkov. Či sa nový Model Y stane rovnako úspešným ako jeho predchodca, ukáže až čas.

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -