Aj keď sa to nezdá, čas letí ako voda a iPhone 16 pomaly ale isto klope na dvere. Pokiaľ vás podrobnejšie zaujíma, kedy ho Apple predstaví, kedy začnú predobjednávky a kedy sa bude dať iPhone 16 kúpiť, všetky informácie nájdete na priloženom odkaze. Aby sme to však zjednodušili, na základe zahraničných médií a takisto našich predpokladov sme presvedčení, že Apple plánuje najbližší mediálny event na 10. septembra 2024.

Pokiaľ sa teraz pozriete do kalendára, okamžite si uvedomíte, že tento dátum nastane presne o mesiac. V praxi to teda znamená, že iPhone 16 je už veľmi blízko a spoločnosť Apple pravdepodobne pomaličky rozbieha výrobu vo svojich čínskych a indických fabrikách.

Na predaj potom budeme musieť čakať po desiatom septembri ešte niekoľko týždňov. Záujem má byť údajne enormný, z čoho sa dá usúdiť, že nie každý sa dostane ku svojmu kúsku hneď v úvodný deň predaja. Spôsobí to príchod Apple Intelligence.

Pokiaľ vás zaujíma, koľko bude iPhone 16 stáť, bližšie sme to rozobrali v tomto článku. Predtým si však pozrite päť najdôležitejších vylepšení, najskôr pre dostupnejší iPhone 16 / 16 Plus a potom pre prémiový iPhone 16 Pro, respektíve iPhone 16 Pro Max. Zhrnuli sme ich do niekoľkých jednoduchých bodov.

5 najdôležitejších noviniek iPhone 16 / 16 Plus

iPhone 16
Zdroj: Majin Bu / X
  • Prepracovaný dizajn (vertikálne umiestnené fotoaparáty)
  • Úplne nový procesor A18 s podporou Apple Intelligence
  • Tlačidlo Capture Button na boku zariadenia
  • Tlačidlo Action Button namiesto prepínača tichého režimu
  • Možno až 48 Mpx ultraširokouhlý objektív

5 najdôležitejších noviniek iPhone 16 Pro / 16 Pro Max

iPhone 16 Pro farby
Zdroj: X / Majin Bu
  • Ešte väčšie displeje so 6,3″ a 6,9″ uhlopriečkou
  • Extrémne výkonný procesor A18 Pro
  • Tlačidlo Capture Button na boku zariadenia
  • Prepracovaný kamerový systém (5x zoom aj pre 6,3″ iPhone 16 Pro)
  • 48 Mpx ultraširokouhlý objektív
  • BONUS: Väčšie akumulátory a lepšia výdrž batérie

Ako môžete vidieť sami, zmeny, ktoré prinesie iPhone 16 v roku 2024 nebudú revolučné, no zároveň nebudú ani zanedbateľné – najmä pri pohľade na prémiové modely.

Na druhú stranu, základný iPhone 16 a iPhone 16 Plus po troch, respektíve štyroch rokoch výraznejšie zmení dizajn, vďaka čomu sa bude viac líšiť od predchodcov a pravdepodobne naláka väčšie množstvo potenciálnych zákazníkov. Nechajme sa prekvapiť.

Dajte nám vedieť do komentára na sociálnych sieťach Facebook a Instagram, na ktorý z týchto modelov sa najviac tešíte vy, prípadne ktorý si po premiére plánujete zaobstarať. Tešíme sa na všetky vaše postrehy a názory.

Prečítajte si tiež  AirPods Pro majú po aktualizácii problém s redukciou šumu.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -