O iPhonoch od spoločnosti Apple kolujú už roky rôzne povery, ktoré síce nie sú pravdivé, no ľudia im z nejakého dôvodu veria. Jednou z nich je určite aj fakt, že iPhone má nedostatočnú výdrž batérie na jedno nabitie. Dobre, netvrdíme, že to v minulosti nebola pravda. Pred tým, než zariadenie dostalo aspoň 4,7″ displej (10 rokov dozadu) sa celkom bežne stávalo, že iPhone bolo nutné nabíjať aj dvakrát denne.

Dnes je ale rok 2024 a Apple v uplynulom období na tomto veľkom nedostatku zapracoval, čím ho prakticky úplne eliminoval. iPhone pravidelne vyhráva porovnania výdrže batérie a zároveň sa drží na popredných priečkach spomedzi všetkých vlajkových lodí. Neveríte? V tom prípade si pozrite objektívne porovnanie, o ktoré sa postaral YouTube kanál TechNick.

Uvidíte na ňom sedem špičkových smartfónov, ako Samsung Galaxy S24 Ultra, Huawei Pura 70 Ultra, Xiaomi 14 Ultra, Vivo X100 Ultra, Vivo X100 Pro, Honor Magic6 Pro a napokon vlajkovú loď z Cupertina iPhone 15 Pro Max (dostupný od 1 150 €).

Ako ste mohli vidieť sami, iPhone so svojim najmenším, len 4441 mAh akumulátorom skončil na štvrtom mieste, pričom v teste dosiahol fenomenálny výsledok a vybil sa po 9 hodinách a 15 minútach. Horšie dopadol Samsung Galaxy S24 Ultra, Vivo X100 Ultra a Xiaomi 14 Ultra. Tieto telefóny mali buď 5000 alebo 5500 mAh akumulátory.

Navyše, pokiaľ by mal každý smartfón v teste rovnakú kapacitu batérie (autorom stanovenú na 5600 mAh), iPhone 15 Pro Max by skončil na druhom mieste s výdržou 11 hodín a 40 minút len 14 minút za lídrom Huawei Pura 70 Ultra.

Ak vám teda bude niekto hovoriť, že Apple nemyslí pri iPhone na výdrž batérie, prax ukazuje, že je to veľká hlúposť. iPhone patrí naopak medzi lídrov v tejto disciplíne a netvrdíme to len my, ale nezávislé porovnania s ostatnými Android zariadeniami. Aké sú vaše skúsenosti? Dajte nám vedieť do komentára na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Hádaj kde je iPhone 6S najdrahší, no predsa u nás, v Európe!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -