Apple plánuje urobiť zásadný skok v rámci svojej cenovo dostupnej rady iPhone SE. Štvrtá generácia očakávaného modelu sa síce nedostaví v tomto roku, no už teraz je jasné, že pôjde o senzáciu, na ktorú čakáme roky. Doposiaľ často prehliadaný model prejde renesanciou po každej stránke, vrátane výkonu a podpory najnovších funkcií.

Nový iPhone SE 4 sa objaví v prvej polovici roka 2025. Okrem očakávaného redizajnu, ktorým sa Apple definitívne rozlúči s tlačidlom Home Button sa môžeme tešiť aj na podporu funkcie, ktorá je zatiaľ prisľúbená iba špičkovým modelom iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max a iPhonu 16.

iPhone SE 4 dostane vyššiu RAM pre podporu Apple Intelligence

Apple vybaví iPhone SE 4 zvýšenou 8 GB operačnou pamäťou RAM. Vďaka tomu bude aj cenovo najdostupnejší figurant jablkovej ponuky schopný rozbehnúť pokročilé funkcie umelej inteligencie v rámci balíka Apple Intelligence.

iPhone SE 4
Zdroj: X / Technizio Concept

Len pre doplnenie, RAM sa v tomto prípade zvýši zo súčasných 4 GB na 8 GB, čo je krok, ktorý zodpovedá hardvérovým požiadavkám prvkov Apple Intelligence.

Tieto funkcie momentálne podporujú len modely iPhone 15 Pro, ktoré majú aspoň 8 GB pamäte RAM, zatiaľ čo nižšie modely zostávajú za touto hranicou.

Mark Gurman z Bloombergu uviedol, že aj napriek tomu, že Apple môže pokračovať vo výrobe modelov iPhone 15 a iPhone 15 Plus (ktoré Apple Intelligence nebudú podporovať) aj po uvedení iPhone 16, bude nový iPhone SE 4 schopný súťažiť na úrovni najnovších prémiových modelov. Postarať sa o to má práve podpora AI a to všetko pri cenovej hranici pod 500 dolárov.

Apple Intelligence na iPhone 15 Pro Max
Zdroj: Apple, Unsplash / Pascal Brändle (úprava redakcie)

Očakáva sa, že hromadná výroba zariadenia sa začne v októbri tohto roka s potenciálnym uvedením na trh začiatkom roka 2025. Avšak, zohľadňujúc históriu predchádzajúcich modelov iPhone SE, ktoré boli tradične predstavené v marci, by sme ho mohli očakávať až niekedy na jar. Nechajme sa prekvapiť, kedy sa Apple rozhodne túto „pecku“ predstaviť.

Prečítajte si tiež  iPhone SE 4 bude vyzerať presne takto. Slováci ho budú milovať

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -