Spoločnosť Apple nám už o niekoľko týždňov predstaví úplne nový iPhone 16, ktorý prinesie viacero dizajnových vylepšení a zmien. Toto zariadenie sa nám vďaka početným únikom už do veľkej časti odhalilo a máme pomerne presnú predstavu o tom, ako bude vyzerať. Kedy presne však Apple predstaví iPhone 16?

Na túto otázku sme hľadali odpoveď už dávnejšie, pričom pri pohľade do kalendára vychádza ako najpravdepodobnejší dátum 10. september 2024. S týmto potenciálnym dátumom sa navyše zhodujú aj zahraničné média či analytici a dokonca o ňom teraz informoval aj leaker Majin Bu vo svojom príspevku na X.

Práve jemu mal zdroj (ktorý si neželal byť menovaný) poskytnúť informáciu o tom, že nadchádzajúci Apple event sa bude konať 10. septembra. Okrem iPhonu 16 na ňom s vysokou pravdepodobnosťou uvidíme aj Apple Watch Series X / Apple Watch Series 10 a Apple Watch Ultra 2. generácie.

Majin Bu dokonca ukázal aj snímku obrazovky údajnej pozvánky, ktorú má Apple rozposielať novinárom v najbližšej dobe. Píše sa v nej „Ready. Set. Capture.“ čo by dávalo logiku vzhľadom na očakávané inovácie fotoaparátov a hlavne nové tlačidlo Capture Button, ktoré sa zrejme objaví v každom iPhone 16.

Apple event pozvánka iPhone 16
Zdroj: X / Majin Bu

Okrem toho si môžete všimnúť, že logo spoločnosti Apple je na pozvánke v bronzovom odtieni na povrchu, ktorý pripomína titán. Práve iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max majú mať novú bronzovú farbu, ktorá nahradí modrý titán a bude sa nazývať „Desert Titanium„, v preklade púštny titán.

Samozrejme, v tejto chvíli nedokážeme určiť, či ide o skutočnú pozvánku na iPhone 16 event alebo sa len niekomu podarilo dobre oklamať známeho leakera. Z nášho pohľadu vyzerá táto pozvánka veľmi profesionálne, no príde nám až príliš ľahká na uhádnutie toho, čo na evente uvidíme. Apple býva väčšinou o dosť tajomnejší a kreatívnejší.

Pre porovnanie prikladáme aj pozvánku na iPhone 15 event z minulého roka, ktorá niesla názov Wonderlust. Ako môžete vidieť sami, logo je oveľa prepracovanejšie, no napriek tomu v sebe skrýva odkazy na farby iPhonu 15 Pro či jeho matný titánový povrch…

iPhone 15 event
Zdroj: Apple

Nechajme sa prekvapiť, ako to dopadne. To či šlo o oficiálnu pozvánku alebo zavádzajúci únik nám koniec koncov ukáže samotný Apple už čoskoro, keď začne na event lákať novinárov oficiálnou cestou. Každopádne, dátum 10. septembra 2024 na predstavenie nových iPhonov 16 sa stále javí ako najpravdepodobnejší.

Prečítajte si tiež  Pozri si WWDC 2015 Keynote

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -