Keď Apple propaguje svoje „Shot on iPhone“ videá, často sú za týmito úžasnými zábermi skryté profesionálne techniky a vybavenie, ktoré sú pre bežného používateľa bežne nedostupné, prípadne sú príliš drahé.

Mnoho ľudí má preto dojem, že na dosiahnutie týchto záberov potrebujú drahé externé objektívy, statívy a sofistikované osvetlenie za tisíce eur, ktoré sa ku iPhonu jednoducho neoplatí kupovať.

Technologický recenzent Faruk z YouTube kanála iPhonedo však tým najlepším možným spôsobom odprezentoval, čo sa dá dosiahnuť s iPhonom aj bez všetkých vyššie vymenovaných vychytávok.

Shot on iPhone video, ktoré bolo natočené len na iPhone 15 Pro max

Faruk vytvoril takmer trojminútové video, ktoré je ukážkou toho najlepšieho, čo natočil za uplynulý rok. Video je dôkazom, že prax naozaj robí majstra. Za toto obdobie natočil viac ako tisíc záberov, z ktorých nakoniec vybral tie najlepšie a vám z nich padne sánka.

Výnimočné na jeho práci je, že všetky zábery boli natočené pomocou základnej aplikácie na natáčanie videa, bez použitia akýchkoľvek prídavných objektívov, filtrov či stabilizátorov. O to lepšia reklama pre Apple to svojim spôsobom je – aj keď Apple s týmto videom nemá z marketingového hľadiska v podstate nič spoločné.

My ešte doplníme, že iPhone 15 Pro Max sa aktuálne po cenovej stránke extrémne oplatí. Zariadenie sa v čase uvedenia na trh predávalo za 1 449 €, avšak dnes ho po kliknutí na tento odkaz získate len za 1 185 €.

Jediné príslušenstvo, ktoré využil bol externý disk na veľké súbory 

Jedným z mála doplnkov, ktorý Faruk použil, bol externý disk. Ten je nevyhnutný pri natáčaní vo formáte Apple ProRes, ktorý vyžaduje obrovské množstvo úložného priestoru, no zároveň umožňuje široké možnosti pri dodatočnej úprave videa.

iPhone 15 Pro Max dokáže ukladať dáta vďaka USB-C s Thunderbolt rýchlosťami priamo na tento disk. Nezaťažuje sa vďaka tomu interná pamäť zariadenia a tvorcovia môžu byť voľnejší ako kedykoľvek predtým.

Výsledok, ktorý Faruk dosiahol je fascinujúci – video plné živých farieb a ostrých detailov, ktoré by ste od „bežného“ iPhonu možno nečakali. Veď presvedčte sa sami nižšie.

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Čakáte na nový Mac? Apple onedlho predstaví tri nové modely
Môže ťa zaujímať
- Reklama -