V technologickom svete sa často stretávame s tým, že veľkí hráči navzájom kopírujú rôzne funkcie a technológie, ktoré následne sprístupnia svojim zákazníkom. Ako iste viete, iPhone 16, ktorý príde na trh 9. septembra o 19:00 hodine nášho času opäť oživý technológiu bočného tlačidla na fotenie s názvom Capture Button, s ktorým prišla kedysi na trh spoločnosť Sony. A Oppo to okamžite využil.

Čínsky výrobca aktuálne dokončuje svoj nový smartfón Oppo Find X8, ktorý sa bude môcť pochváliť šikovným tlačidlom určeným na jednoduchšie ovládanie fotoaparátu. Zhodou okolností má fungovať skoro rovnako, ako v iPhone 16.

Oppo by mal svoju novinku nazývať ako „Quick Button“ a podľa dostupných informácií toto tlačidlo nebude iba na fotenie, ale bude slúžiť napríklad aj pri hrách, čo je zaujímavý benefit. Pri iPhone 16 nič takéto neočakávame – Capture Button bude striktne určené pre fotografické apky.

Ako informuje Gsmarena, tlačidlo by malo podporovať aj gestá na priblíženie a oddialenie záberu, čo znamená, že bude skôr kapacitné než fyzické. Tento prvok by mohol byť revolučný najmä pre fotografických nadšencov, ktorí sa spoliehajú na presné a rýchle nastavenia fotoaparátu. Namiesto ťukania do displeja by malo byť celé ovládanie oveľa rýchlejšie a pohodlnejšie.

Qucik Button by mohol podporovať aj gesto dlhého stlačenia, ktorým by sa mohol aktivovať režim nahrávania videa, čo ešte viac pridá na flexibilite smartfónu Oppo Find X8. Pri iPhone 16 očakávame, že dotykom (posúvaním sprava doľava) budete ovládať cez Capture Button zoom, slabým stlačením sa bude dať zaostrovať a pri silnom stlačení aktivujete spúšť.

Oppo Find X8
Zdroj: Gsmarena

Dôležité je tiež podotknúť, že zatiaľ čo iPhone 16 príde už spomínaného 9. septembra 2024, Oppo Find X8 Series by mal byť oficiálne predstavený až niekedy v októbri. Apple ho teda pravdepodobne s Capture Button predbehne.

Inšpirovať sa môžu aj ďalší výrobcovia 

Nič to, ale nemení na veci, že Oppo podrobne sleduje svojich konkurentov a nesnaží sa prispôsobiť len už predstaveným produktom, ale aj zariadeniam, ktoré ešte neboli uvedené na trh.

Podobne ako s Dynamic Islandom či výrezom pre Face ID, aj v tomto prípade očakávame, že fotografické tlačidlo na boku zariadenia začnú postupne zavádzať aj ďalšie značky. Nechajme sa prekvapiť.

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Spoločnosť Apple oficiálne spustila program pre "domácu opravu" zariadení. Takto vyzerá špeciálny e-shop
Môže ťa zaujímať
- Reklama -