Už o niekoľko dní sa dočkáme predstavenia modelového radu iPhone 16, ktorý sľubuje množstvo inovácií. Jedným z nich má byť nové tlačidlo Capture Button, vďaka ktorému bude fotenie a natáčanie videí oveľa efektívnejšie.

Toto tlačidlo by malo byť umiestnené na pravej strane iPhonu 16, práve na mieste, kde sa v modeloch predávaných v USA nachádza mmWave anténa. Pôvodne sa očakávalo, že túto novinku dostanú všetky štyri modely, vrátane zákaldného iPhonu 16 a iPhonu 16 Plus. Najnovší únik však vzbudil pochybnosti, či to tak naozaj bude.

Nad tlačidlom Capture Button sa stále vznáša veľký otáznik

Hlavnou ideou nového tlačidla je možnosť ľahšie zachytávať fotky a videá, keď je zariadenie držané v horizontálnom režime. Tlačidlo bude kapacitné, čo znamená, že bude schopné rozpoznať rôzne gestá a reagovať na rôzne úrovne tlaku. Vďaka tomu prinesie sofistikované ovládanie pri fotografovaní.

Nedávny únik od čínskeho leakera DuanRui odhalil obrázky neoficiálnych silikónových puzdier. Na nich bolo jasne vidieť, že tretie strany už pripravujú príslušenstvo s vyhradeným priestorom pre nové tlačidlo. Tu však nastáva zvrat. Podľa leakera oficiálne puzdrá od Apple pre iPhone 16 nebudú mať tento otvor.

iPhone 16 kryty
Zdroj: X / Majin Bu

V tomto prípade sa vynára otázka, či iPhone 16 vôbec dostane nové tlačidlo. Všetky doterajšie analytické odhady a informácie z dodávateľského reťazca však naznačujú, že to tak skutočne bude. Odpoveď na otázku, prečo sa na krytoch nenachádza výrez je celkom jednoduchá. Puzdrá totiž budú konštruované tak, aby neovplyvnili používanie tlačidla a aby ho používatelia nestláčali omylom.

Existujú však špekulácie, že funkcia tlačidla Capture by mohla byť exkluzívna pre modely iPhone 16 Pro. Toto by znamenalo, že Apple si želá tento prvok uchovať pre svoje prémiové modely, čo by mohlo zvýšiť ich atraktivitu a dopyt po high-endových verziách. Ako sa s tým Apple popasuje, sa dozvieme už budúci týždeň.

iPhone 16 Pro
Zdroj: YouTube / EverythingApplePro (úprava redakcie)

Podrobnosti o všetkých novinkách by mali byť oficiálne odhalené na nadchádzajúcom podujatí Apple s názvom „It’s Glowtime“, ktoré sa uskutoční v pondelok 9. septembra.

Prečítajte si tiež  Nové iPady klopú na dvere. Apple by mal už o týždeň predstaviť tieto modely

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -