Modelový rad iPhone 16 prinesie výrazné inovácie naprieč celým spektrom funkcií. Noviniek sa dočká aj nabíjanie cez MagSafe, ktoré sa v porovnaní s predchádzajúcimi modelmi zefektívni.

Vylepšený MagSafe teraz umožňuje nabíjanie s výkonom až 25 W s použitím 30W nabíjačky. Ide o výrazný skok dopredu, keďže predchádzajúce maximum sa ustálilo na hodnote 15 W.

iPhone 16 nabijete cez MagSafe oveľa rýchlejšie

Tento skok v rýchlosti nabíjania znamená, že modely iPhone 16 získajú schopnosť rýchleho nabíjania aj prostredníctvom MagSafe. Užívatelia môžu dosiahnuť 50 % nabitie batérie za približne 30 minút, pokiaľ použijú 30 W alebo silnejší adaptér spolu s novou MagSafe nabíjačkou.

Nová možnosť je dostupná aj pri použití 20 W adaptéru s klasickým USB-C káblom, čím sa poskytuje flexibilita pri výbere nabíjacích riešení. Okrem toho, iPhone 16 podporuje aj najnovšiu verziu bezdrôtového nabíjania Qi2, ktoré je však obmedzené na 15 W.

iPhone MagSafe
Zdroj: Wikipedia / Trending Reviews / Unsplash / Studio Proper (úprava redakcia)

Je dôležité poznamenať, že ak chcú užívatelia využiť plný potenciál 30 W nabíjania, bude potrebné zakúpiť si 30 W adaptér samostatne. Ako ale určite viete, Apple už nepridáva napájací adaptér v balení nových iPhonov. V krabičke tak okrem samotného smartfónu nájdete iba USB-C kábel.

Ak sa chcete dozvedieť viac o čerstvo predstavených modeloch z radu iPhone 16, určite si nenechajte ujsť náš článok, v ktorom sme zhrnuli všetky podstatné novinky, ktoré prináša.

Prečítajte si tiež  Zmeškali ste Apple Keynote „It's Glowtime“? Nevadí, tu je celý záznam!

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -