Ešte v auguste sme vás po prvýkrát informovali o tom, že spoločnosť Apple bude mapovať ulice aj na Slovensku v rámci svojho projektu Look Around, ktorý má byť konkurenciou pre známu službu Google Street View.

V ďalšom článku ste sa mohli dozvedieť, kedy a kde bude mapovanie prebiehať a ako sa vymazať z fotky. Teraz to vyzerá tak, že Apple vozidlá sú na Slovensku v plnej sile a už brázdia cesty vo viacerých krajoch, mestách a obciach. Potvrdil nám to aj náš fanúšik Karol, ktorý takéto vozidlo stretol vo Vranove nad Topľou. V rýchlosti sa mu ho aj podarilo zachytiť.

Hoci sú samotné snímky menej kvalitné, vidíme na nich aspoň to, ako mapovacie vozidlo od Apple vyzerá a čím je typické. V prvom rade treba napísať, že ide o biely hatchback Subaru Impreza, ktorý Apple zhodou okolností využíva na mapovanie ulíc prakticky v celej Európe a dokonca aj USA. Môžete na ňom vidieť nápisy Apple Maps aj internetovú stránku maps.apple.com.

Apple auto Slovensko
Zdroj: SvetApple / Karol Béreš

V druhom rade toto auto na ulici neprehliadnete pre jeho obrovskú oblú kameru, ktorú má na streche vo výške asi jeden meter a pomocou ktorej zachytáva okolie tak, aby ste sa po ňom v budúcnosti mohli poprechádzať na svojom iPhone podobne, ako cez spomínané Google Street View.

Apple auto Slovensko
Zdroj: SvetApple / Karol Béreš

Okrem Karola zachytil auto, na ktorom Apple mapuje Slovensko aj čitateľ Peter, ktorý sa s ním stretol taktiež na východnom Slovensku, konkrétne v Prešove. Zaujímavé je, že v tomto prípade mapovacie vozidlo ešte nemalo na streche kameru, ale ako autor fotky doplnil, príprava na uchytenie sa nachádzala z druhej strany auta.

Všimnúť si tiež môžete označenie. Auto odfotené vo Vranove nad Topľou malo číslo 007 a auto v Prešove zas číslo 149.

Apple auto Slovensko
Zdroj: SvetApple / Tomáš Baráth

Doplnené: Apple Maps už fotili aj v Žiline

Dňa 17. septembra 2024 sa Apple auto fotiace ulice podarilo zachytiť aj našej redakcii a to konkrétne v meste Žilina. V tomto prípade šlo o vozidlo číslo 097 a v čase zachytávania fotografie malo už zbalenú kameru.

Apple Mapy auto Street View žilina
Zdroj: SvetApple
Apple Mapy auto Street View žilina
Zdroj: SvetApple

Pre doplnenie ešte prikladáme kvalitnejšiu fotografiu zo zahraničia, ktorú sa podarilo zachytiť používateľovi RupertTheReign na sociálnej sieti Reddit. Pokiaľ teda takéto auto niekde uvidíte a chcete byť v službe Look Around od Apple odfotení, skúste sa ku nemu dostať alebo priblížiť. Možno budete úspešní!

Apple auto Slovensko
Zdroj: Reddit / RupertTheReign

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Špičkovú kameru Xiaomi Imilab EC5 kúpite za super cenu. Otáča sa o 350-stupňov a obraz nahráva do 2K
Môže ťa zaujímať
- Reklama -