Nová funkcia, ktorá bude sledovať, či netrpíte spánkovým apnoe bude už čoskoro dostupná nielen pre Apple Watch Series 10, ale aj pre minuloročné modely Apple Watch Series 9 a Apple Watch Ultra 2. generácie. Po aktualizácii na operačný systém watchOS 11 si môžete túto funkciu vyskúšať aj vy.

Dôležité je poznamenať, že detekcia spánkového apnoe sa nedá využívať okamžite. Hodinky potrebujú desať nocí počas 30 dní, aby zistili možné príznaky tohto nebezpečného ochorenia. Až potom vám budú vedieť povedať, či ním ne/trpíte.

Ak zaznamenajú nezrovnalosti, upozornia vás a odporučia návštevu lekára. Rovnako to funguje aj pri ostatných zdravotných funkciách, ktoré majú Apple Watch už roky. Detekcia spánkového apnoe je podľa Apple dostupná v 150 krajinách sveta vrátane Slovenska. Potvrdzuje to oficiálny dokument.

Prečo je včasná detekcia spánkového apnoe tak dôležitá? 

Apple Watch Series 10 spánkové apnoe
Zdroj: Apple

Spánkové apnoe je vážny zdravotný problém, ktorý spôsobuje plytšie dýchanie alebo opakované zastavenie dýchania počas spánku. Môže viesť k nespavosti, bolestiam hlavy či prílišnej únave počas všedného dňa. Mnohí ľudia ani netušia, že týmto ochorením trpia, a práve tu môžu Apple Watch zohrávať kľúčovú úlohu v tom, aby im pomohli.

Ako technologický nadšenec som nadšený z tohto pokroku. Apple opäť prináša inovácie, ktoré môžu reálne zlepšiť kvalitu života. Certifikácia od FDA dodáva tejto funkcii dôveryhodnosť a naznačuje seriózny prístup spoločnosti k zdraviu používateľov.

Nie len Apple, ale aj konkurencia disponuje touto funkciou 

Stojí za zmienku, že Samsung už začiatkom roka 2024 získal schválenie FDA pre detekciu spánkového apnoe na svojich inteligentných hodinkách zo série Galaxy Watch.

Apple teda s touto funkciou zďaleka nebol prvý, no vzhľadom na rozšírenosť Apple Watch bude čoskoro zrejme najväčším výrobcom nositeľnej elektroniky, ktorý bude túto technológiu zákazníkom ponúkať.

Nemusíte mať najnovšie Apple Watch 

Apple Watch Series 9
Zdroj: YouTube / Kyle Erickson (snímka obrazovky)

Ak vlastníte kompatibilné Apple Watch, určite stojí za to túto novú funkciu vyskúšať. Môže vám pomôcť odhaliť zdravotný problém, o ktorom ste možno ani netušili. Ešte raz navyše upozorňujeme, že na to nepotrebujete ani najnovšie Apple Watch Series 10, ktoré Apple začne predávať od 20. septembra za cenu 479 €.

Postačia vám aj minuloročné Apple Watch Series 9, ktoré sú z hľadiska senzorov pravdepodobne rovnaké, ako Apple Watch Series 10. Dnes ich kúpite po kliknutí na tento odkaz už za 377 €, čo by bola škoda nevyužiť.

Prečítajte si tiež  AirPods 3 kúpite v zľave za super cenu. Slováci tieto slúchadlá milujú

Rovnako platí, že na detekciu spánkového apnoe môžete využiť aj Apple Watch Ultra 2. generácie, ktoré v roku 2024 nedostali žiadneho nástupcu. V čase uvedenia na trh sa predávali za 899 €, avšak dnes ich kúpite po kliknutí na tento odkaz už za 800 €. Tak na čo ešte čakáte?

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -