Spoločnosť Apple údajne pripravuje výraznú zmenu vo svojom rade cenovo dostupných inteligentných hodiniek Apple Watch SE. Podľa informácií od renomovaného novinára Marka Gurmana z agentúry Bloomberg by tretia generácia týchto hodiniek mohla prísť s plastovým telom a pestrými farebnými variantmi.

Prechod na plastový materiál by mohol umožniť Apple znížiť cenu svojho najdostupnejšieho modelu hodiniek. V súčasnosti sa Watch SE (2022) v USA predávajú za 250 dolárov, no konkurencia ako Samsung Galaxy Watch FE ponúka podobné zariadenia už od 200 dolárov.

Zníženie ceny by mohlo sprístupniť Apple Watch širšiemu publiku zákazníkov. Zároveň by mohli byť zaujímavejšie aj pre deti.

Apple Watch SE 3 inšpirované iPhonom 5C z roku 2013? 

iPhone 5C
Zdroj: Apple

Ak si spomenieme na iPhone 5C, plastové telo a živé farby prilákali množstvo mladších používateľov. Podobný prístup by mohol Apple aplikovať aj pri nových Watch SE 2, čím by oslovil novú generáciu zákazníkov hľadajúcich štýlové a dostupné zariadenia.

Na druhej strane však netreba zabúdať, že z globálneho hľadiska bol iPhone 5C z roku 2013 vcelku neúspešný produkt. Dôvodom však mohol byť aj fakt, že šlo vlastne o prezlečený iPhone 5 v lacnejšom plastovom tele a zároveň sa v tom čase predával len o cca 100 € lacnejšie, než „vlajková loď“ iPhone 5S – ktorá mala navyše aj prémiové hliníkové telo.

Aký hardvér ponúknu plastové Apple Watch SE 3?

Plastové Apple Watch
Zdroj: DALL-E (vytvorené pomocou umelej inteligencie)

Okrem dizajnových zmien sa očakáva aj aktualizácia hardvéru. Zatiaľ čo súčasný model používa čipset S8, nová generácia Apple Watch SE by mohla dostať výkonnejší S9 alebo S10. To by prinieslo nielen lepší výkon, ale aj nové funkcie, najmä v oblasti umelej inteligencie. Nechajme sa prekvapiť.

Náš pohľad na vec

V redakcii si myslíme, že tento krok je od Apple odvážny a strategický. Plastové telo môže odradiť niektorých tradičných fanúšikov značky, no zároveň prilákať nových používateľov hľadajúcich cenovo dostupné a štýlové zariadenia. Bude zaujímavé sledovať, ako trh zareaguje na túto potenciálnu revolúciu v segmente nositeľnej elektroniky.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Hermès a Apple pokračujú v spolupráci. Dokonca nezanikli ani kožené náramky. Má to, ale háčik
Môže ťa zaujímať
- Reklama -