Keď sa povie príslušenstvo k iPhone, väčšina ľudí si predstaví klasické ochranné sklo, puzdro alebo možno nabíjací adaptér. Tieto základné doplnky sú fajn, no v dnešnej dobe už nájdete na trhu aj oveľa zaujímavejšie alternatívy, vďaka ktorým povýšite funkčnosť vášho smartfónu na úplne nový level.

1. Štýlová MagSafe peňaženka

Všetky novšie iPhone sú vybavené technológiou MagSafe, ktorá skvele poslúži nielen na rýchle a efektívne nabíjanie, ale aj prichytenie príslušenstva. Jedným z najzaujímavejších doplnkov je práve MagSafe peňaženka v podobe tenkého koženého puzdra stavaného na odloženie platobnej karty alebo bankoviek.

Vďaka MagSafe peňaženke môžete mať všetky doklady a platobnú kartu stále so sebou a nepotrebujete samostatnú peňaženku. Na výber je viacero rôznych farieb.

2. Ochranné sklo, ktoré chráni zrak a súkromie

Klasické ochranné sklá ochránia displej vášho iPhone pred rozbitím a škrabancami. Vedeli ste však, že existujú aj špeciálne verzie, ktoré chránia aj oči alebo súkromie? Nájdete ich napríklad v ponuke dánskej značky PanzerGlass. Prinášajú viacero praktických výhod.

Sklá, ktoré chránia zrak, majú v sebe filter modrého svetla. Vďaka tomu sa vám pri pozeraní do telefónu budú menej namáhať a vysušovať oči. Verzie na ochranu súkromia zas obsahujú fóliu, ktorá znemožňuje vidieť údaje na displeji pri pohľade zboku. Keď na telefón pozeráte priamo, vidíte obraz bez akýchkoľvek zmien. No hneď ako ho máte pod uhlom, displej sa javí ako čierny. Váš iPhone tak viete bez obáv používať v MHD alebo čakárňach s množstvom cudzích ľudí.

3. Praktické verzie ochranných puzdier

Pokiaľ vám ide o čo najlepšiu praktickosť, okrem klasického silikónového alebo TPU puzdra na iPhone zvážte napríklad variant s otvárateľnou prednou stranou chrániacou displej. Takéto puzdrá majú často aj slot na platobné karty alebo bankovky. A keď prednú časť vyklopíte, poslúži ako stojan na telefón – napríklad pri pozeraní filmu.

Naša rada: Ak chcete kúpiť praktické príslušenstvo pre iPhone za najvýhodnejšie ceny, prezrite si aktuálne akciové letáky známych predajní elektroniky. Paradoxne, v bežnom obchode s elektronikou kúpite príslušenstvo za nižšiu cenu, než v najväčších sieťach prémiových predajní.

4. MagSafe držiak do auta

Chcete mať svoj telefón pri jazdení v aute stále na očiach a používate často navigáciu? Potom bude pre vás skvelým doplnkom práve MagSafe držiak. Existujú verzie, ktoré majú prísavku na čelné sklo alebo mechanizmus na montáž do mriežky ventilácie. Držiak jednoducho zapojíte do USB portu vo vašom aute a vždy, keď nastúpite, k nemu len priložíte svoj iPhone. Vďaka technológii MagSafe bude pevne držať na mieste a zároveň sa rýchlo dobije.

Prečítajte si tiež  Apple pridalo do iOS 13.4 a macOS Catalina 10.15.4 univerzálne nákupy. Čo to je?

Lepšie MagSafe držiaky do auta umožňujú nastaviť sklon vo všetkých smeroch. Telefón si teda viete ľahko natočiť tak, aby ste naň pri jazde dobre videli.

5. Kryt na objektívy fotoaparátu

Možno to poznáte aj vy. Chcete si svojím telefónom niečo rýchlo odfotiť alebo natočiť, no keď otvoríte aplikáciu fotoaparátu, vidíte obraz plný šmúh a zvláštnych svetelných obrazcov – ako keby ste boli v hmle. Príčinou sú otlačky prstov a nečistoty na povrchu objektívov. A práve tým viete ľahko predchádzať pomocou krytu na objektívy.

Tieto kryty sú zvyčajne vyrobené zo skla a aplikujú sa priamo na samotné objektívy. Chránia ich pred škrabancami a zabraňujú rozbitiu pri nárazoch. Dokážu vám tak ušetriť stovky eur za opravy. A čo je podstatné, na ich povrchu býva oleofóbna vrstva, ktorá odpudzuje otlačky prstov a nečistoty. Práve vďaka nej budú vaše zábery kvalitnejšie, pričom objektívy nemusíte tak často utierať.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -