Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) nedávno predstavila ambiciózny plán modernizácie, ktorý má potenciál zmeniť cestovanie vlakom na Slovensku. Podľa oficiálnych informácií sa konečne dočkáme moderného Wi-Fi pripojenia vo vlakoch, čo je v 21. storočí už takmer nevyhnutnosťou.

Jedným z hlavných bodov modernizácie je inovácia Wi-Fi technológie na najnovšie štandardy 5G sietí a Wi-Fi 6. To znamená rýchlejšie a spoľahlivejšie pripojenie pre všetkých cestujúcich. Navyše, dôraz sa kladie aj na kybernetickú bezpečnosť, čo je v dnešnej dobe mimoriadne dôležité.

Tabuľka: Plánované inovácie Wi-Fi v podaní ZSSK

Inovácia Popis
Prechod na 5G siete Rýchlejšie a stabilnejšie mobilné pripojenie
Implementácia Wi-Fi 6 Zrýchlenie a zlepšenie kvality Wi-Fi signálu
Zameranie na kyberbezpečnosť Ochrana dát a súkromia cestujúcich
Dodanie nových Wi-Fi zariadení Inštalácia do vybraných vozňov

Komfortnejšie a modernejšie vlaky

Okrem Wi-Fi sa ZSSK zameria aj na modernizáciu vozového parku. Plánuje nákup nových vlakov a postupné vyradenie zastaraných vozidiel. To prispeje k zvýšeniu komfortu a bezpečnosti cestujúcich.

ZSSK chce navyše investovať do rozvoja mobilnej aplikácie pre jednoduchší nákup lístkov a prístup ku aktuálnym informáciám o cestovaní. Plánuje sa aj rozšírenie gastro-služieb, vrátane automatov na občerstvenie, ktoré sa budú nachádzať priamo vo vlakoch. Real-time komunikácia o výlukách a dopravných udalostiach zlepšia informovanosť cestujúcich.

Aby boli tieto ambiciózne plány realizovateľné, ZSSK sa zameriava na efektívne riadenie nákladov a maximalizáciu využitia finančných zdrojov z Európskej únie. Uvidíme, či a kedy sa tieto plány podarí naplniť. Každopádne je to pre Slovákov pozitívny impulz, nakoľko najmä internet vo vlaku bol na mnohých tratiach žalostný. Snáď sa to teraz zmení.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Assassin's Creed Mirage dorazil na iPhone, iPad a Mac. Stiahnete ho zadarmo
Môže ťa zaujímať
- Reklama -