Pred niekoľkými dňami sme vás informovali, že najnovšie iPady Pro s čipom M4 trpia neobvyklou chybou. Spôsobila ju najnovšia aktualizácia iPadOS 18, ktorú Apple vydal v priebehu minulého týždňa. Hoci spoločnosť dočasne pozastavila distribúciu updatu na tieto modely, problém už usilovne rieši.

V novom dokumente podpory sa spomína, že niektorí používatelia iPadu Pro narazili na vážnu chybu, ktorá bráni zariadeniam v zapnutí po pokuse o nainštalovanie novej verzie systému. Apple aktívne pracuje na riešení tohto problému, avšak dočasne odporúča neinštalovať iPadOS 18 na dotknuté modely.

Apple vydá opravu systému už čoskoro

Ako dočasné riešenie Apple navrhuje technikom, aby v prípade výskytu tejto chyby vykonali násilný reštart zariadenia. Spoločnosť však zatiaľ neuviedla presný časový horizont, v ktorom by mohla byť situácia plne vyriešená.

Zdroj: Apple

Majitelia zariadení ako aj technici sú teda vyzvaní k opatrnosti pri aktualizácii zariadení, kým nebude problém oficiálne odstránený. V priebehu najbližších dní by sme tak mali byť svedkami novej verzie systému, ktorá implementuje opravu bezpečnostnej chyby.

Tento incident jasne poukazuje na dôležitosť dôkladného testovania softvérových aktualizácií pred ich širokým nasadením medzi všetkých používateľov.

Podobné problémy Apple zažíva takmer každý rok, keď sa na jeseň objavia nové verzie operačných systémov. Je pravdou, že prvotné verzie zvyknú byť v niektorých prípadoch nedoladené a preto je niekedy múdrejšie počkať si na ďalšie nadstavby.

Stretli ste sa s týmto problémom na iPade aj vy? Podeľte sa s nami o skúsenosť v komentároch na Facebooku alebo na Instagrame.

Prečítajte si tiež  Apple zastavil iPadOS 18 pre iPad Pro M4. Update spôsobuje extrémny problém

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -