Spoločnosť Apple neustále skúma možnosti, ako zlepšiť funkcionalitu svojich zariadení. Inak to nie je ani v prípade Apple Watch, ktoré sa každým rokom posúvajú vpred. Najnovší patent ukazuje, že gigant z Cupertina by mohol priniesť do hodiniek funkciu, ktorú používame na iPhone už celé roky.

Hoci mnohí používatelia možno ani nevedia, že ich Apple Watch obsahuje baterku, v porovnaní s iPhonom je táto funkcia zanedbateľná. Na hodinkách je možné zjasniť displej bielou alebo červenou farbou, čím sa navodí efekt svetelnej baterky. Tento koncept by sa však mohol už čoskoro posunúť ďalej.

Apple Watch by sa mohli dočkať baterky na svietenie

Apple v novom patente opisuje svietidlo, ktoré by bolo implementované buď do remienku alebo do samotných hodiniek. Firma by mohla upustiť od súčasného integrovaného osvetlenia a namiesto toho by svetlo bolo pripevnené priamo k remienku, čím by sa dosiahla lepšia flexibilita a smerovanie svetla.

Apple Watch patent na zabudovanú baterku
Zdroj: PPUBS

Kalifornská spoločnosť uvádza, že modulárne zdroje svetla by boli vybavené samostatnou batériou, čo by znížilo riziko vybitia batérie hodiniek pri používaní svetla. Tento spôsob by umožnil používateľom lepšie nasmerovať svetlo a zároveň zachovať výdrž batérie samotných hodiniek na oveľa vyššej úrovni.

Hoci Apple získal tento patent už druhýkrát, nie je isté, či a kedy bude táto technológia implementovaná do produkčných modelov. Tento vývoj však naznačuje, že Apple seriózne zvažuje inovácie, ktoré by mohli zlepiť funkčnosť a praktickosť ich nositeľných zariadení. A koniec koncov, svietidlo majú aj mnohé konkurenčné hodinky, napríklad aj tie od spoločnosti Garmin. Nie je to teda „odveci“ nápad.

Nechajme sa prekvapiť, či sa spoločnosť rozhodne túto technológiu zakomponovať do budúcich modelov Apple Watch. Dajte nám vedieť do komentára na sociálnych sieťach, či by ste takúto inováciu ocenili alebo vám príde zbytočná.

Z nášho pohľadu môže byť užitočná nie len počas nočných prechádzok bytom, ale hlavne pri športových aktivitách, ktoré vykonávame v noci. Apple Watch so svetlom by nám nie len že vedeli posvietiť na cestu, ale takisto by mohli upozorňovať na chodca, bežca alebo cyklistu na slabo osvetlených cestách.

Prečítajte si tiež  Na toto sme čakali dva roky. Action Button v Apple Watch Ultra je vďaka watchOS 11 výrazne lepší

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1100 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -