Spoločnosť Google sa vo svojej aplikácii Google Mapy rozhodla tvrdo zakročiť proti firmám, ktoré manipulujú s hodnoteniami prostredníctvom falošných recenzií. Nová funkcia teraz upozorní používateľov na podniky, ktoré porušujú pravidlá, čo im určite vôbec nepomôže. Téme sa venoval portál The Verge.

Podnikové profily, ktoré budú porušovať tieto pravidlá, môžu čeliť dočasnému odstráneniu recenzií, blokovaniu nových hodnotení alebo dokonca zobrazeniu varovnej správy na svojom profile, ktorú uvidia úplne všetci a celkom logicky ich to môže odradiť od návštevy alebo nákupu. Hoci táto funkcia bola najprv zavedená vo Veľkej Británii, čoskoro by mala byť dostupná aj u nás.

Ako funguje detekcia falošných recenzii cez Google Mapy? 

Google bude postupne analyzovať recenzie a identifikuje tie, ktoré neodrážajú skutočné skúsenosti zákazníkov. Patrí sem obsah, ktorý bol motivovaný peniazmi, zľavami alebo inými výhodami, ako aj recenzie, ktoré pochádzajú z falošných účtov či špeciálnych systémov – určených na zadávanie recenzií.

Pre používateľov to znamená transparentnejšie a dôveryhodnejšie hodnotenia podnikov, ktoré chcú navštíviť. Už sa nebudeme musieť obávať, že nás falošné recenzie zavedú do reštaurácií, kaviarní alebo iných podnikov, ktoré sú napríklad drahé a prezentujú sa ako exkluzívne, no v skutočnosti to tak nie je, prípadne ide o rôzne turistické pasce. Často sa s tým stretávame pri cestovaní v rôznych metropolách.

Ide o šikovnú novinku, ktorú určite ocení množstvo používateľov, pretože práve podľa recenzií a hodnotení si často vyberáme, či a ktorý podnik navštívime. Našim tipom je tiež to, aby ste pred návštevou vždy skontrolovali recenzie z viacerých zdrojov – napríklad Tripadvisor.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1100 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Google ide proti Apple Pay!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -