Nedávny prípad z amerického Connecticutu znovu potvrdil, že technológie spoločnosti Apple pomáhajú ľuďom v ich každodennom živote. Svoje o tom vie aj majiteľ ukradnutého Ferrari, ktoré sa mu podarilo zachrániť vďaka slúchadlám AirPods a ich lokalizačnej službe.

V tomto prípade pomohla vypátrať extrémne drahé auto služba Find My (Nájsť), ktorá je podporovaná naprieč celým ekosystémom Apple. Majiteľ Ferrari si náhodou zabudol svoje AirPods vo vozidle a keďže aj tie disponujú možnosťou vyhľadávania cez sieť služby Find My, okamžite si na to spomenul a dal sa do pátrania. Nebolo to márne.

AirPods zachránili auto za stovky tisíc

Ako opisuje denník WFSB, miestne policajné oddelenie zareagovalo na nahlásenú krádež Ferrari, ktorého cena dosahovala 575 000 dolárov. Vďaka aplikácii Find My, ktorá bola aktivovaná na slúchadlách, policajti rýchlo lokalizovali vozidlo na neďalekej čerpacej stanici. Zatiaľ čo podozrivý z krádeže z miesta ušiel, auto bolo vďaka pokročilej lokalizačnej technológii úspešne nájdené.

Ukradnuté Ferrari vypátrané vďaka AirPods
Zdroj: WFSB, policajné oddelenie Waterbury (snímka obrazovky)

Tento incident poukazuje na význam technológie Find My v boji proti krádežiam, keď aj relatívne lacné zariadenie ako AirPods alebo AirTag môže pomôcť zachrániť značne drahší majetok.

Funkcia Find My prináša mnohé výhody. Pomocou nej môžete sledovať, kde sa vaši blízki nachádzajú, čo môže byť užitočné nielen pri náhodných stretnutiach, ale aj pri plánovaných zrazoch. Taktiež môžete rýchlo zistiť, ako ďaleko sa od vás niekto nachádza, čo zjednodušuje koordináciu spoločných plánov.

Apple neustále zlepšuje integráciu zdieľania polohy do svojich systémov, pričom nové verzie iOS zjednodušujú zobrazovanie a zdieľanie polohových údajov. Používate službu Find My aj vy?

Prečítajte si tiež  Nové AirPods Max úprimne sklamali. Táto alternatíva od Beats je oveľa lepšia

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -