Výdrž batérie je pre používateľov kľúčová a zároveň dosť citlivá téma. Ak ste si všimli, že váš iPhone nevydrží tak dlho ako predtým, môže to byť spôsobené dvoma dôvodmi. Tý. prvým je beta verzia iOS 18. Zapojenie sa do beta programu často prináša zníženú výdrž batérie. Osobne som to zažil na svojom iPhone 15 Pro Max s iOS 18 beta a iOS 18.1 beta.

Druhým dôvodom je samotná aktualizácia na iOS 18. Apple uvádza, že po aktualizácii môže trvať niekoľko dní, kým sa systém stabilizuje a výdrž batérie sa zlepší. Dôvodom je fakt, že zariadenie prechádza obrovské množstvo dát, ktoré sa na nový systém adaptujú a práve to je proces, ktorý čast vybíja batériu. Bližšie sme sa tomu venovali v tomto článku.

Čo hovorí Apple? a aké je dočasné riešneie problému

Apple hovorí: „Ak si všimnete zníženú výdrž batérie po aktualizácii, počkajte pár dní. Niektoré procesy na pozadí môžu dočasne ovplyvniť batériu a výkon.“

Keďže samotný problém nezvykne byť trvalý ale len dočasný (kým sa systém adaptuje, alebo kým nepríde update, ktorý opravuje chybu spôsobujúcu rýchle vybíjanie), máte rôzne možnosti, ako sa vyhnúť neustále vybitému zariadeniu. Tou prvou je využitie powerbanky a druhou, z nášho pohľadu oveľa komfortnejšou je využitie režimu nízkej spotreby.

Práve ten dokáže minimalizovať náročné procesy na pozadí, deaktivuje always-on displej a zameriava sa na to, aby vaše zariadenie vydržalo čo možno najdlhšie na jedno nabitie bez zásadných obmedzení.

Na záver máme ešte jeden tip. Pokiaľ ste testovali iOS 18 v rámci beta verzie a stále ste v beta testovacom programe, zrušte ho. To ako to urobiť sa dočítate v tomto článku. Práve beta verzie zvyknú mávať veľké problémy s rýchlym vybíjaním batérie, zatiaľ čo pri tých plných verziách sa to vyskytuje skôr ojedinele.

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  12 zaujímavostí o Apple Campus 2
Môže ťa zaujímať
- Reklama -