Technologický gigant z Cupertina sa snaží o zrušenie súdneho príkazu, ktorý vyplýva z akoby nekonečného súdu Epic vs. Apple. Kalifornská spoločnosť sa odvoláva na nové precedensy a nedostatok dôkazov zo strany Epic Games.

Podľa informácií, ktoré prvýkrát zverejnil používateľ Vidushi Dyall na platforme X, Apple predložil nový 32-stranový súdny dokument. V ňom argumentuje tým, že dve nedávne rozhodnutia súdu robia súčasný príkaz neudržateľným.

Apple nesúhlasí s rozsudkom v prípade Epic vs. Apple

Prvým z týchto rozhodnutí je prípad Beverage vs. Apple. V tomto prípade štátny súd rozhodol, že pravidlá Apple v internetovom obchode z aplikáciami (App Store) nie sú nespravodlivé.

Tento výrok spochybňuje federálne nariadenie proti spoločnosti Apple, poukazujúc na to, že federálny súdny príkaz by porušoval štátne rozhodnutie.

Druhým relevantným prípadom je Murthy vs. Missouri, ktorý sa zaoberá žalobou proti Bidenovej administratíve za údajný nátlak na sociálne siete počas pandémie COVID-19. Tu však súd rozhodol o neopodstatnených okolnostiach bez podstatných dôkazov o budúcom riziku.

Epic Games Store pre iPhone
Zdroj: Epic Games, Unsplash / Thai Nguyen (úprava redakcie)

Apple tvrdí, že podobne ako v predchádzajúcich prípadoch, Epic Games nedokázal preukázať, že pravidlá Apple majú priamy vplyv na ich podnikanie. Na základe týchto argumentov Apple žiada o zrušenie alebo aspoň obmedzenie platnosti súdneho príkazu tak, aby sa vzťahoval len na Epic Games.

Tento krok by umožnil Apple obnoviť svoje pravidlá v usmerneniach App Store, ak sa nebudú týkať Epic Games. Celý prípad bude ešte niekoľko mesiacov predmetom súdnych odvolaní a diskusií, pričom rozhodnutie súdu bude kľúčové pre ďalší vývoj tejto právnej bitky. Nechajme sa prekvapiť, ako to dopadne.

Prečítajte si tiež  Apple má obrovský problém. Zamestnancov mal nútiť podpisovať nezákonné zmluvy

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -