Juhokórejská spoločnosť Samsung sa pripravuje na uvedenie novej vlajkovej lode zo série smartfónov, ktorá ponesie označenie Galaxy S25 Ultra, príde s prepracovaným telom, tenšími rámčekmi a možnou podporou satelitnej konektivity. Najväčšou novinkou však má byť exkluzívne použitie procesora Snapdragon 8 Gen 4, ktorý podľa Gsmarena môže svojim výkonom zatieniť aj aktuálneho lídra v tejto oblasti – iPhone 16 Pro Max.

Nedávno sa na internete objavili výsledky známeho benchmarku Geekbench pre zatiaľ nepredstavený Samsung Galaxy S25 Ultra. Vývojári a technici ho už pravdepodobne ladia a skúšajú, aby ho mohli začiatkom budúceho roka uviesť na trh. No a čo sa podarilo odhaliť? Napríklad to, že celá čipová sada bude mať 2 jadrá taktované na 4,2 GHz a 6 jadier na 2,9 GHz. To predstavuje významný upgrade oproti predchádzajúcej generácii Snapdragon 8 Gen 3, ktorú používal Samsung Galaxy S24 Ultra.

Hoci presné dáta celkom pochopiteľne nemáme k dispozícii, nakoľko nevychádzame z oficiálnych ale len predbežných testov, môžeme povedať, že nový smartfón bude v single-core aj multi-core testoch medzigeneračne o zhruba 30 % výkonnejší. 

Procesor Snapdragon 8 Gen 4 príde s novou architektúrou

Vďaka dnešnému úniku sa potvrdila aj nová architektúra (2+6), ktorá bola predtým videná v pretaktovanej verzii Snapdragon 8 Gen 4 s otáznymi výsledkami. Tentoraz sú však výsledky presvedčivejšie, keďže pochádzajú z nového zdroja.

Modelové číslo SM-938U v Geekbench teste naznačuje, že táto verzia bude dostupná v USA. Samsung Galaxy S25 Ultra bude vybavený operačným systémom Android a základnou 12 GB operačnou pamäťou RAM. Úniky však našepkávajú, že by mohol priniesť spolu s väčším úložiskom aj vyššiu kapacitu RAM, konkrétne až 16 GB.

V tomto smere teda výrazne utečie iPhonu 16 Pro Max, ktorý má aj v roku 2024 stále iba 8 GB RAM. Fér je ale v tomto bode spomenúť, že operačný systém iOS funguje iným spôsobom a iPhone sa preslávil tým, že na svoje plynulé a rýchle fungovanie nepotrebuje tak veľkú operačnú pamäť, ako Androidy. Aj tak ich dokáže vcelku jednoducho poraziť.

Samsung Galaxy S25 Ultra geekbench test
Zdroj: Geekbench

Samsung Galaxy S25 Ultra vs S24 Ultra – porovnanie výkonu 

Pokiaľ sa pozrieme na namerané hodnoty z hľadiska single-core a multri-core testu, v reálnych číslach môžete vidieť, o koľko sa Samsung Galaxy S25 Ultra posunie od svojho predchodcu Samsung Galaxy S24 Ultra. Zároveň sme doplnili aj porovnanie s iPhonom 16 Pro Max, ktoré vyzerá prinajmenšom veľmi zaujímavo.

  • Samsung Galaxy S24 Ultra (single / multi-core) – 3069 / 9080 bodov
  • Samsung Galaxy S25 Ultra (single / multi-core) – 2295 / 7084 bodov
  • Samsung 16 Pro Max (single / multi-core) – 3370 / 8283 bodov
Prečítajte si tiež  Repasovaný iPhone kúpite už aj u slovenského operátora. Pozrite sa koľko stojí

Samsung Galaxy S25 Ultra vyzerá byť jedným z najočakávanejších smartfónov budúceho roka. S novým dizajnom a výrazným nárastom výkonu môže ísť o zariadenie, ktoré zmení pravidlá hry a možno porazí aj Apple a jeho iPhone. Nechajme sa teda prekvapiť, ako to vo finále dopadne. Jedno je však isté. Na trh miery veľký vyzývateľ vlajkových lodí.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -