Nebudeme si klamať, Apple kedysi absolútne nehľadel na výdrž batérie svojich mobilných zariadení, za čo bol často kritizovaný. iPhone sme pred desiatimi rokmi museli nabíjať aj niekoľkokrát denne, čo pochopiteľne uberalo z celkového používateľského komfortu. Každopádne Apple sa zo svojich chýb poučil a už približne 7 rokov berie výdrž batérie vo svojich smartfónoch veľmi vážne.

Hoci sa stále stretávame s rôznymi narážkami na to, ako iPhone nevydrží dlho a treba ho pravidelne nabíjať, dnešné porovnanie vám ukáže pravý opak. Známy youtuber The Tech Chap doň zakomponoval najnovší iPhone 16 Pro Max, iPhone 16 Pro aj iPhone 16 či modely zo série iPhone 15 a vedľa nich postavil vlajkové lode smartfónov s operčným systémom Android, ako napríklad Samsung Galaxy S24 Ultra, OnePlus 12 či Google Pixel 9 Pro XL.

iPhone na papieri jasne prehráva

Je zaujímavé, že pri pohľade na údaje o kapacite batérie iPhone so sovjou konkurenciou jasne prehráva. Kým najmenej kapacity ponúka iPhone 15 Pro – len 3 274 mAh, najviac má najnovší iPhone 16 Pro Max – až 4 676 mAh.

Zariadenia s Androidom potom začínajú na 5 000 mAh a končia až na 5 600 mAh. Okrem dobrej výdrže to však môže negatívne ovplyvniť ich hmotnosť či celkovú hrúbku. To je však už iná debata.

Nasledujúce video vám ukáže, že aj keď iPhone úplne nevyhral, vďaka jeho úspornému čipu sa najväčšia 6,9″ vlajková loď iPhone 16 Pro Max zaradila medzi elitu. Skončila na treťom mieste s celkovým výsledkom 11 hodín a 29 minút!

Jeden smartfón doslova vynikol. Pomohla mu aj väčšia batéria 

Zaujímavé je, že iPhone 16 Pro Max bol porazený len veľmi tesne smartfónom Honor M6 Pro, ktorý vydržal v teste až 11 hodín a 33 minút. Absolútnym víťazom však bolo Vivo X100 Pro s 5 400 mAh batériou. A ako dopadol Samsung? Žiadna sláva.

Model Galaxy S24 Ultra sa vybil zhruba v polovici po 9 hodinách a 14 minútach. Nebudeme si však klamať, že aj to je dosť na to, aby to dokonalo postačovalo bežnému spotrebiteľovi na jeden celý a poriadne náročný pracovný deň.

Ak už máte nový iPhone 16 Pro Max, alebo iný model z tohtoročnej série, dajte nám vedieť do komentára, ako ste spokojní s výdržou batérie na jedno nabitie. Sme zvedaví na všetky vaše postrehy a názory.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1100 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  AirPods Pro 2 kúpite v zľave za brutálne výhodnú cenu: Majú špičkové ANC, 36 hodinovú výdrž batérie a slúžiť vám budú roky
Môže ťa zaujímať
- Reklama -