Taiwanská technologická spoločnosť Novatek nedávno oznámila svoj plán na spustenie masovej produkcie inovatívnych OLED displejov. Tieto displeje budú vybavené technológiou TDDI (touch and display driver integration).

Podľa informácií zverejnených portálom DigiTimes by mal výrobný proces odštartovať už v druhom štvrťroku roku 2025. Nové displeje by následne mohli debutovať v očakávanom iPhone 17 Air, ktorý by mal Apple predstaviť už v podobnom období – čo zrejme nebude náhoda.

iPhone 17 Air dostane OLED s technológiou TDDI

Technológia TDDI predstavuje spojenie ovládačov dotykového rozhrania a displeja, čo umožňuje výrobu tenších a efektívnejších OLED panelov. Vďaka týmto vlastnostiam by mohla byť technológia doslova ideálna pre avizovaný iPhone 17 Air, ktorý má byť najtenším iPhonom vôbec.

Tento model by mohol profitovať jednak z úspory miesta (tenký dizajn) a tiež zlepšenej energetickej efektivity displeja (dlhšia výdrž batérie).

iPhone 16 17 Slim
Zdroj: YouTube / EverythingApplePro (snímka obrazovky)

Zatiaľ čo konkrétne detaily o zákazníkoch Novateku zostávajú utajené, špekuluje sa, že medzi prvými odberateľmi by mohla byť práve spoločnosť Apple. Tieto dohady naberajú na váhe najmä v kontexte očakávaného nasadenia novej generácie displejov pre iPhone v roku 2025.

Okrem potenciálneho nasadenia v iPhone, by mohla byť technológia TDDI využitá aj v ďalších produktoch Apple s nižším objemom výroby. Do úvahy pripadajú nové modely iPadov a hodiniek Apple Watch. Táto adaptácia by nielenže zvýšila efektivitu, ale tiež by umožnila tenšie konštrukcie zariadení.

Vzhľadom na významné výhody, ktoré TDDI ponúka je možné, že práve táto technológia by mohla byť využitá aj v prípade skladacieho iPadu či iPhonu. Nechajme sa teda prekvapiť, ako s ňou Apple naloží a či sa podobných noviniek dočkáme už v budúcom roku.

Prečítajte si tiež  Apple chystá iPhone 17 Air. Oproti Pro verziám bude vynikať, ale aj zaostávať

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -