Spoločnosť TSMC, ktorá už roky vyrabá čipy pre Apple a firma Amkor, špecialista na balenie čipov, nedávno vydali spoločnú tlačovú správu. V nej oznámili spoluprácu pri výrobe, balení a testovaní čipov v americkom štáte Arizona. Obe firmy očakávajú, že ich geografická blízkosť v Arizone výrazne zefektívni celý výrobný proces.

Podľa podmienok dohody si TSMC objedná pokročilé služby balenia a testovania čipov od Amkoru. Tieto služby budú poskytované v novom zariadení spoločnosti Amkor plánovanom v meste Peoria v Arizone. O podporu sa postará závod TSMC na výrobu polovodičových plátov vo Phoenixe.

Dodávateľský reťazec Apple naberá na sile

Nová dohoda má za cieľ urýchliť výrobné cykly a podporiť zákazníkov TSMC využívajúcich pokročilé technológie. Reč je hlavne o spoločnosti Apple, ktorá predstavuje jedného z najväčších odberateľov.

iPhone 16 Pro a procesor A18 Pro
Zdroj: YouTube / EverythingApplePro (snímka obrazovky)

V kontexte rozširovania amerických výrobných kapacít sa predpokladá, že čipy pre jablkové zariadenia budú balené firmou Amkor v blízkosti TSMC závodu. Tento krok je súčasťou väčšej snahy o posilnenie výroby v USA, čo naznačuje strategické posilnenie americkej výroby polovodičov.

Závod TSMC v Arizone už začal v obmedzenom rozsahu vyrábať A16 čip. Ten bol prvýkrát predstavený v iPhone 14 Pro a neskôr použitý aj v modeloch iPhone 15 a iPhone 15 Plus. Táto nová výrobná linka je dôkazom rastúcej integrácie a lokalizácie výrobných reťazcov v rámci USA.

Amkor plánuje do nového projektu v Arizone investovať približne 2 miliardy dolárov a očakáva sa, že zamestná viac ako 2 000 ľudí. Jeff Williams, šéf operácií spoločnosti Apple, vo svojom vyhlásení zdôraznil záväzok spoločnosti k americkému výrobnému sektoru a vyzdvihol klúčovú úlohu, ktorú zohráva v inováciách a výkone Apple produktov.

Prečítajte si tiež  Toto je 5 noviniek, ktoré čoskoro prinesie nový čip M4 pre počítače Mac

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -