Ešte sa spoločnosť Apple ani len nespamätala z toho, ako jej na internet unikol nový MacBook Pro s procesorom M4 a opäť musí riešiť veľmi nepríjemný problém. Ako informuje Macrumors, na ruskom inzertnom portáli Avito sa objavil MacBook Pro M4 na predaj.

Samotná ponuka medzičasom zmizla, no podľa informácií a snímok obrazovky obsahovala MacBook Pro 14″ s procesorom M4, ktorý sa oficiálne ešte nedostal na trh. Zariadenie malo byť vybavené 16 GB RAM a 512 GB úložiskom. Zároveň malo ísť o prevedenie Space Black. Táto farba je zatiaľ exkluzívna len pre vyššie modely M3 Pro a M3 Max v MacBooku Pro.

Cena tohto „neexistujúceho zariadenia“ bola uvádzaná na úrovni 720 000 rubľov (čo je približne 7 500 dolárov). Vzhľadom na unikátnosť ponuky je to výrazne viac, než koľko si Apple pýta za aktuálne verzie MacBookov Pro.

MacBook Pro M4
Zdroj: Macrumors / Avito

Zaujímavé je aj to, že predajca ponúkal viacero kusov. Naznačuje nám to teda, že uniknuté informácie o tom, ako z čínskeho skladu zmizlo približne 200 týchto počítačov a následne sa dostali do Ruska nemusia byť úplne scestné.

Posledný takýto únik sa odohral v roku 2010 pri iPhone 4

Ak je tento únik pravdivý, predstavuje významné porušenie prísnych bezpečnostných opatrení spoločnosti Apple, ktorá si na ne dáva sakramentský pozor. Posledný únik takéhoto rozsahu sa odohral v roku 2010, keď zamestnanec Apple zabudol prototyp ešte nevydaného iPhonu 4 v kalifornskom bare.

Dôležité je podotknúť, že inzeráty na tieto ponuky boli medzičasom odstránené z platformy Avito, ktorá zakazuje predaj „neexistujúcich“ produktov. Apple zatiaľ na tieto úniky nereagoval. Je to však štandardný postup.

Okrem procesora a novej farby prídu ďalšie zlepšenia

Nedávne unboxing videá z niekoľkých ruských YouTube kanálov poukazujú na potenciálne vylepšenia, ako tri Thunderbolt 4 porty pre základný model (namiesto dvoch predchádzajúcich TB3 portov). Nový MacBook Pro M4 by mal navyše štartovať s vyššou, až 16 GB operačnou pamäťou RAM.

Podľa novinára & analytika Marka Gurmana z agentúry Bloomberg môže Apple predstaviť Macy s čipom M4 už koncom októbra, ale oveľa pravdepodobnejšie to urobí 1. novembra 2024. Nechajme sa prekvapiť.

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Výroba komponentov pre iPhone v USA? Možno áno!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -