HomePod mini síce nezohráva v portfóliu Apple až tak dôležitú úlohu ako iPhone alebo počítače Mac, no v obľube fanúšikov si počína excelentne. Malý guľatý repráčik si za roky svojho fungovania na trhu vyslúžil obrovskú popularitu a značnú používateľskú základňu. Kedy sa teda dočkáme jeho nástupcu?

Od uvedenia súčasného modelu HomePod mini prešli už takmer štyri roky a preto sa čoraz viac jablkových nadšencov pýta, kedy sa dočkáme novej verzie. Napriek tomu, že informácie o nadchádzajúcom HomePode mini 2 sú zatiaľ skromné, zahraničné zdroje avizujú niekoľko noviniek.

HomePod mini 2 prinesie drobné zmeny a nové farby

Analytické predpoklady a informácie z dodávateľského reťazca naznačovali, že masová výroba HomePodu mini 2 mala odštartovať v druhej polovici tohto roka. V posledných mesiacoch ale nevyšli na povrch žiadne nové správy od dôveryhodných zdrojov, takže dátum predstavenia ostáva nejasný.

HomePod mini vo farbe Midnight
Zdroj: Apple (úprava redakcie)

Hoci zatiaľ neboli oficiálne ohlásené žiadne konkrétne vylepšenia, nový reproduktor zrejme dostane nový čip série S pre vylepšený zvukový výkon. Nemala by chýbať ani druhá generácia čipu Ultra Wideband pre rýchlejšie a efektívnejšie Handoff pripojenie. Táto vychytávka bola prvýkrát predstavená v modelovom rade iPhone 15.

Apple už v minulosti rozšíril farebnú ponuku HomePodu mini, pričom v novembri 2021 pridal modrú, oranžovú a žltú farbu. Tento rok sme sa zas dočkali uvedenia farby Midnight, ktorá pripomína doterajšiu vesmírnu sivú. Gigant z Cupertina sa bude držať tohto trendu a okrem zaužívaných variantov nám ponúkne aj ďalšie farebné možnosti. Najčastejšie sa skloňuje zelená, červená a fialová.

HomePod mini 2 by sa mohol ukázať pravdepodobne v prvej polovici budúceho roka. Príležitosť pre jeho predstavenie by mohla nastať aj na očakávanom októbrovom podujatí, avšak tu sa chce Apple venovať hlavne Macom a iPadom. Ak však niekto dokáže prekvapiť s nečakaným oznámením, je to práve spoločnosť Apple.

Prečítajte si tiež  4 dôvody prečo si kúpiť HomePod mini. Je to vynikajúci produkt pre fanúšika Apple

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -