Po uvedení operačného systému iOS 18 sa na komunitných fórach podpory Apple a v diskusných skupinách majiteľov BMW objavili správy o nečakaných problémoch. Majitelia automobilov BMW hlásia chyby spojené s digitálnymi kľúčmi v peňaženke Apple Wallet.

Konkrétne ide o chybu s funkcionalitou zvanou „pasívny vstup“, ktorá umožňuje používateľom zamykať, odomykať a naštartovať vozidlo prostredníctvom iPhonu. Táto vychytávka niektorým používateľom po aktualizácii na nový iOS 18 prestala fungovať pre sekundárne zdieľané kľúče.

Majitelia BMW sa hnevajú na aktualizáciu iOS 18

Tento problém sa týka kľúčov, ktoré sú normálne zdieľané medzi rodinnými príslušníkmi, ako sú manželia či deti. Napriek tomu, že primárne kľúče naďalej fungujú bez problémov, sekundárne sú jednoducho nepoužiteľné. Možnosť ovládať auto má tak iba jeden konkrétny používateľ.

BMW digitálny kľúč v iPhone
Zdroj?: MacRumors

Zatiaľ sa zdá, že ani najnovšia aktualizácia systému iOS 18.0.1, ani beta verzia iOS 18.1 tento problém nevyriešili. Príčina týchto technických ťažkostí zostáva neznáma a od Apple sme zatiaľ nedostali žiadne konkrétne vyjadrenie ohľadom plánovaného riešenia.

Majitelia BMW, ktorí sa spoliehajú na digitálne kľúče pre bezproblémové používanie svojich vozidiel, tak stoja pred výzvou. Problém s pasívnym vstupom zasahuje do pohodlia a efektivity ich každodenného života a mnohí z nich očakávajú od Apple rýchlu a efektívnu odpoveď.

Vzhľadom na to, že digitálne kľúče sa stávajú stále populárnejšími a sú dôležitou súčasťou moderných technologických riešení, je dôležité, aby boli tieto problémy vyriešené čo najskôr.

Prečítajte si tiež  Apple čoskoro vydá iOS 18.1. Poznáme presný dátum. Ako to bude s Apple Intelligence na Slovensku?

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -