Nová generácia iPhonov priniesla hromadu zaujímavých vylepšení, vďaka ktorým sa odlíšili od svojich predchodcov. Najväčšiu dávku inovácií dostali hlavne modely iPhone 16 Pro a Pro Max, ktoré prevzali kormidlo v úlohe vlajkových lodí kalifornskej spoločnosti.

Nové modely dostali lepšie ovládanie fotoaparátu, dlhšiu výdrž batérie a sofistikovanejšie fotoaparáty. Medzi týmito významnými aktualizáciami sa však skrýva jedna drobná, no prekvapivo užitočná novinka. Je ňou nový režim pre výrazne nižší minimálny jas displeja na iPhonoch 16 Pro.

iPhone 16 dostal nový režim minimálneho jasu

Historicky sa Apple sústredil skôr na maximalizáciu jasu displeja iPhonov. Tento krok má svoje opodstatnenie najmä pri používaní zariadenia v exteriéroch alebo pri silnom slnečnom svetle. Význam minimálneho jasu však nebol doteraz tak zdôrazňovaný, hoci je rovnako dôležitý.

Veľa používateľov totiž telefóny využíva aj v tmavých prostrediach, napríklad v noci v posteli, kde prílišný jas môže byť rušivý. iPhone 16 preto dostal šikovnú novinku.

iPhone 16 Pro jas
Zdroj: MacRumors

Modely z radu iPhone 16 sú prvé smartfóny, kde Apple špecificky uvádza minimálny jas ako jednu zo špecifikácií, s hodnotou na úrovni jedného nitu. Táto novinka bola publikovaná aj na oficiálnej stránke Apple. To znamená, že užívatelia môžu svoje zariadenia používať v úplnej tme bez toho, aby rušili spiacich ľudí okolo seba, čo je ideálne pre situácie, keď napríklad partner vedľa spí a vy chcete ešte niečo vybaviť na telefóne.

Apple nezverejňuje podrobnosti o minimálnom jase pre predchádzajúce modely, preto je ťažké určiť presný rozdiel v porovnaní s minulou generáciou. Podľa reakcií používateľov však rozdiel je dosť citeľný.

Aj keď minimálny jas nemusí byť na prvý pohľad dôvodom na upgrade, jednoznačne predstavuje významné zlepšenie. Táto novinka môže vo veľkej miere prispieť k lepšej skúsenosti s používaním iPhonu 16 v nočných podmienkach a ušetriť vám zrak. Je to malý, ale cenný prínos k celkovému používateľskému zážitku, ktorý potenciálne môže zmeniť, ako a kde svoj iPhone používate.

Prečítajte si tiež  iPhone 16 Pro Max má extrémnu výdrž batérie. Patrí k tomu najlepšiemu na trhu

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1100 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -