S nedávnym uvedením iPadu mini 7. generácie sa vynorilo aj niekoľko otáznikov nad ponukou jablkových tabletov. Spoločnosť Apple sa postarala o zníženie cenovky iPadu 10. generácie, ktorý je ešte dostupnejší pre menej náročných zákazníkov. V Európe sa naviac prestal predávať s nabíjacím adaptérom, podobne ako ostatné modely.

Tieto zmeny naznačujú, že nového iPadu 11 sa v blízkej budúcnosti vôbec nemusíme dočkať, hoci sa predpokladalo, že ho Apple ukáže ešte v roku 2024. Výrobca však teraz poriadne zamiešal karty aj podľa analytikov, ktorí vo svojich tvrdeniach zneisteli.

Na aktualizovaný základný iPad si možno počkáme o čosi dlhšie 

Renomovaný analytik Mark Gurman z agentúry Bloomberg nedávno naznačil, že nové iPady nižšej kategórie by mohli byť predstavené na nadchádzajúcom podujatí, ktoré Apple chystá. Nové skutočnosti však naznačujú, že októbrový event by mohol byť orientovaný iba na jablkové počítače, ktoré dostanú čip M4.

iPad 10
Zdroj: YouTube / Justin Tse (snímka obrazovky + úprava redakcie)

Súčasný iPad 10 bol uvedený ešte v októbri 2022 a priniesol výrazné zmeny do základného radu jablkových tabletov. Cenovo najdostupnejší model získal 10,9″ displej a čip A14 Bionic, spolu s novou konštrukciou a odstránením tlačidla Home Button. Teraz sa však zdá, že Apple má v pláne udržať súčasný model na trhu dlhšie, než bolo predpokladané.

Možná absencia iPadu 11. generácie však neznamená, že Apple to chce s novinkami zabaliť. Už o pár týždňov by sme mali byť svedkami predstavenia nových Macov, ktoré dostanú revolučný čip M4.

Apple s novinkami v roku 2024 ešte neskončil

Vlajkovými loďami ponuky sa stanú aktualizované MacBooky Pro 14″ a 16″, ktoré doplní nový Mac mini s najväčším redizajnom za poslednú dekádu. Portfólio doplní aj nová generácia All-in-One desktopu v podobe iMacu 24″, ktorý takisto získa čip M4.

Všetky počítače sa vďaka tejto vychytávke dočkajú solídneho nárastu výkonu a taktiež podpory pre platformu Apple Intelligence. Už teraz vieme, že sa máme na čo tešiť.

Prečítajte si tiež  Nový iPad mini 7 slovenská cena. Pre mnohých máme dobré správy

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -