Zrejme nebudeme klamať, keď napíšeme, že Apple Watch Ultra 2 sú aktuálne jedny z najlepších inteligentných hodiniek na svete. Namiesto toho, aby Apple na tohtoročnej Keynote predstavil úplne novú generáciu, rozhodol sa pošetriť inovácie a hodinky aktualizoval softvérovo o nové funkcie plus pridal variant s názvom čierny titán, ktorý vyzerá neuveriteľne luxusne a elegantne. No a presne tento variant sa dá teraz kúpiť za výhodnejšiu cenu. Stále však nie je lacný.

Na začiatku si poďme v rýchlosti prezradiť, čo Apple Watch Ultra 2 ponúknu. V prvom rade je to 49 mm rám vyrobený z odolného a ľahkého titánu. Aj vďaka tomu spĺňajú vojenskú normu MIL-STD-810H, ktorá je garanciou, že prežijú aj apokalypsu. V rámci odolnosti voči vode prežijú ponor až do hĺbky 40 metrov – majú aj hĺbkomer. Apple Watch Ultra 2 ale zaujmú aj inými senzormi. Dvojpásmové GPS s veľmi presnou lokalizáciou, akcelerometer, barometer či gyroskop vás asi nenadchnú. Sledovanie srdcového tepu, oxymeter, teplomer, EKG, sledovanie spánku či dokonca detekcia spánkového apnoe však znejú lákavo.

Keď sa potom pozrieme na cenu, Apple Watch Ultra 2 sú stále pomerne drahé hodinky. Štandardne sa predávajú za 899 € s DPH bez ohľadu na farbu. Pokiaľ sa však pozrieme na cenové zvýhodnenia, tu sa už dosť odlišuje, či si vyberiete model s titánovým alebo čiernym titánovým zafarbením. Lacnejšia alternatíva, ktorá pripomína striebornú sa dá po kliknutí na tento odkaz zohnať za 799 € s DPH.

Ak vás ale zaujíma skôr čierny model, jeho cena je vzhľadom na pomerne čerstvé uvedenie na trh citeľne vyššia. Po kliknutí na tento odkaz sa predáva za 852,44 € s DPH. Nie je to síce žiadne horibilné cenové zvýhodnenie, ale ani necelých 50 €, ktoré na tomto nákupe ušetríte nenájdete zvyčajne len tak ležať na zemi a preto sa to oplatí zvážiť. Samozrejme, ak si na farbe tak moc nepotrpíte, určite je rozumnejšie ušetriť 100 € a ísť rovno do strieborného titánového prevedenia.

Apple Watch Ultra 2 cierna
Zdroj: Apple

Medzi ďalšie výhody Apple Watch Ultra patrí vstavaná eSIM (podporuje ju O2 a Telekom), výkonný reproduktor s funkciou sirény, detekcia autonehody či pádov či šikovné gestou Doble Tap vďaka modernému čipu S9 so 64 GB úložiskom. Perfektná je tiež 36 hodinová výdrž batérie na jedno nabitie, pri ktorej sa viete dostať v úspornom režime až na 72 hodín. Za pomyselnú čerešničku na torte označujeme kvalitný OLED displej s vysokým rozlíšením, jasom až 3 000 nitov, funkciou Always-on či ochranou skrz keramické sklíčko. Ak sa vám teda Apple Watch Ultra 2 páčia, s ich nákupom radšej neváhajte.

Prečítajte si tiež  iPhone 15 Pro dostane očakávané vylepšenie v oblasti RAM. Pozrite sa, na akú kapacitu sa dostane

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 100 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -