Spoločnosť Apple predstavila v septembri nový iPhone 16 Plus, ktorý si v základnej väčššej verzii zachoval 6,7″ displej a prakticky totožné rozmery, ako jeho predchodca iPhone 15 Plus. Hoci sa mierne pozmenil dizajn, ergonómia zariadenia zostala na rovnakej úrovni, ako minulý rok.

Pokiaľ vás nový iPhone 16 Plus zaujíma a uvažujete nad jeho kúpou, no ešte pred tým chcete zistiť, aký je tento model v praxi veľký, pripravili sme si pre vás tento stručný článok, v ktorom vám to skúsime čo možno najstručnejšie popísať. Tento model už totiž nie je taký kompaktný, ako základný iPhone 16 a na to by mal pred kúpou myslieť každý zákazník.

iPhone 16 Plus rozmery – Sú prijateľné, ale… 

iphone 16 Plus
Zdroj: Apple

Ako sme už napísali vyššie, nový iPhone 16 Plus sa v porovnaní s iPhonom 15 Plus z hľadiska rozmerov absolútne nezmenil. Na výšku má 160,9 mm, na šírku 77,8 mm a hrúbka predstavuje 7,8 mm, vďaka čomu sa vám bude pohodlne ovládať aj v jednej ruke.

Perfektná je aj hmotnosť tohto modelu, pretože váži iba 199 gramov. Možno vás prekvapí, že iPhone 15 Plus bol o dva gramy ťažší, no nebudeme si klamať, tento rozdiel v praxi absolútne nemáte šancu spozorovať.

Aj tak ale upozorňujeme, že aj keď je hmotnosť na 6,7″ smartfón relatívne prijateľná, ak ste doteraz používali menšie a ľahšie zariadenia, iPhone 16 Plus si choďte radšej poťažkať niekde do predajne.

Parametre iPhone 16 Plus
Rozmery (mm) 161,9 x 77,8 x 8,25
Hmotnosť (g) 199
Veľkosť displeja (palce) 6.7″

Ako sa zmestí iPhone 16 Plus do vrecka?

iphone 16 Plus
Zdroj: Apple

Hoci iPhone 16 Plus už spadá do kategórie phabletov, z našich skúseností tento model so 6,7″ displejom stále bez väčších problémov zmestíte do vrecka riflí alebo kabeliek. Vzhľadom na rozmery sa však môže stať, že vám bude napríklad zo zadného vrecka (ak je menšie) vykukovať smerom von zadná kamera.

Taktiež vám môže byť menej príjemné sadanie s týmto telefónom v prednom vrecku, ak ho máte v užších rifliach. Jeho plocha je skutočne veľká a tak vás môže nepríjemne zatlačiť na stehno. Na druhej strane to nie je nič, na čo by sa behom chvíle nedalo zvyknúť.

Porovnanie rozmerov iPhone 16 Plus vs 16 vs 16 Pro Max

Je už tradíciou, že Apple so svojimi modelmi postupuje postupne k väčším obrazovkám. Ako sa však iPhone 16 Plus líši od svojho menšieho bračeka iPhonu 16 a taktiež vlajkovej lode iPhonu 16 Pro Max?

Prečítajte si tiež  Apple oznámilo výzvu "Shot on iPhone" pre rok 2022. Zapojiť sa do nej môžu aj Slováci!
Model Rozmery (mm) Hmotnosť (g) Veľkosť displeja (palce)
iPhone 16 147.6 x 71.6 x 7.8 170 6.1″
iPhone 16 Pro Max 163 x 77,6 x 8.25 227 6.9″
iPhone 16 Plus 160,9 x 77,8 x 7,8 199 6.7″

tabuľka: iPhone 16 vs iPhone 16 Pro vs iPhone 16 Plus

Ako môžete pozorovať sami, iPhone 16 Plus je citeľne väčší ako základný iPhone 16, no jeho drahší súrodenec iPhone 16 Pro Max sa vzhľadom na 6,9″ displej v rozmeroch nijako drasticky nelíši. V čom už ale citeľný rozdiel je, je celková hmotnosť zariadenia. iPhone 16 Plus je od iPhonu 16 Pro Max až o 28 gramov ľahší a to už budete cítiť pri bežnom používaní.

Náš názor na iPhone 16 Plus a jeho rozmery  

iphone 16 Plus
Zdroj: Apple

Ak patríte medzi zákazníkov, ktorí hľadajú moderný smartfón na niekoľko rokov dopredu a zároveň si nepotrpia na extrémne veľkých obrazovkách, základný a zväčšený iPhone 16 Plus bude pre vás ako stvorený.

Ako sme už napísali, toto zariadenie sa ľahko zmestí do vrecka, kabelky a takmer kamkoľvek, kde ho budete chcieť odložiť a zároveň sa príjemne ovláda v jednej ruke. Problém môže nastať však v menších priestoroch, ktoré sa nachádzajú napríklad v starších autách. Tie často neboli stavané až na takto veľké zariadenia. Ak vás základný iPhone 16 zaujal, po kliknutí na tento odkaz ho kúpite za skvelé ceny.

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -