Ešte minulý rok sa na svet dostal nový počítač od spoločnosti Apple, ktorý ponúkal neuveriteľne tenký a zároveň vydarený dizajn, najnovšie technológie a samozrejme viacero farebných variant. Na tomto zariadení milujeme navonok takmer všetko. Je to nádherný displej či výborný ForceTouch TrackPad. Rovnako tak je tento počítač až neuveriteľne jednoduchý a kompaktný, tu sú teda 3 dôvody, prečo ho milujeme!

Dizajn

Asi si aj ty očakával, že sa v tejto trojke objaví dizajn, takže prvý dôvod pre teba nie je žiadnym prekvapením. Apple tu použilo samozrejme hliník, ktorý nájdeme na každom MacBooku či iMacu. Počítač prináša fantastické a detailné opracovanie a tiež viacero farebných variant. Vďaka tomuto všetkému pôsobí naozaj luxusne a hodnotne, čo je jedna z vecí, ktorú máme na Apple radi.

Akosi cítime, že Apple si dalo na každom jednom centimetri záležať a všetky tie detaily tu nie sú zbytočné. Už len otváranie obrazovky, ktoré ide úplne jednoducho hladučko je kapitola sama o sebe. Jediná vec, čo nás trošku sklamala je to, že na zadnej strane nesvieti logo Apple. Je jasné, že je to z dôvodu komplikovaného výrobného procesu, ale opýtajme sa na to otázkou, prešlo by to za Jobsa? Určite nie!

MacBook - svetapple.sk

Kompaktnosť

Jednou z hlavných výhod tohto maličkého počítača sú jeho rozmery. Hrubý je len pár milimetrov, veľkostne sa zmestí do každej väčšej kabelky (niečo pre dámy) a z jeho váhy ti asi tiež neodpadne ruka, keďže tá je na úrovni 0,92kg.  Je teda malý, ľahký, jednoduchý a rýchly. Jedným slovom je skutočne veľmi kompaktný a dá sa používať každý deň takmer všade.

Keď prídeš do kaviarne a položíš ho na stôl, tak ti ani z ďaleka nezaberie toľko miesta ako jeho väčší bračekovia a navyše sa ti bude lepšie prenášať. Presne táto jeho vlastnosť, ktorú nedokáže ponúknuť ani MacBook Air (nebavíme sa o 11″ verzií, ktorá sa s MacBookom 12″ nemôže kvôli výkonu, displeju a podobne porovnávať). Práve kompaktnosť je asi hlavný dôvod, prečo sme zvážili jeho kúpu.

MacBook - svetapple.sk

Apple

Tretí dôvod je celkom prostý a tiež nemusí byť žiadnym prekvapením. Ide o to, že ide o produkt z dielne spoločnosti Apple. Ako sme si už zvykli, čo pochádza z dielne spoločnosti Apple je takmer vždy zárukou výkonu, stability a bezpečnosti. Toto všetko malý MacBook ponúka aj keď pravda, výkon nie je zrovna astronomický. To by ale mala vyriešiť jeho nová generácia.

Prečítajte si tiež  S touto elegantnou kartou rozšírite pamäť na MacBooku Pro o ďalší terabajt

Tá bude predstavená už v najbližších mesiacoch a očakávame zásadný rozdiel práve v oblasti výkonu, ktorý by sa mal podstatne zvýšiť. Akonáhle sa toto stane, MacBook 12″ bude doslova dokonalým počítačom a myslíme si, že sa bude omnoho lepšie predávať ako dnes, hoci predaje nie sú zlé.

Stačí len pochopiť tu základnú filozofiu Applu, čo sa snažilo s týmto počítačom priniesť a nepozerať sa naň len tak, že je to niečo, čo je obraté na kosť čo najviac, aby malo Apple čo najväčší zisk. Čo si myslíš ty, máš s počítačom skúsenosti alebo si ho ešte neskúšal? O svoje názory sa s nami podeľ nižšie v komentároch.

Macbook - svetapple.sk

Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.