Apple sa minulý rok rozhodol urobiť rázny krok a pomerne dosť prepracoval svoj mobilný operačný systém iOS 10. Našli sa tu najmä zmeny pri odomykaní, ale sú tu aj nové užitočné funkcie, ktoré používatelia určite milo privítali. Či sa ti to ale páči alebo nie, už sa blíži ďalšia konferencia, na ktorej by sme mali spoznať nástupcu súčasného operačného systému iOS 10. Vieme kde a kedy príde iOS 11!

iOS 11

Apple dnes oznámilo to, kedy sa bude konať ďalšia Kenyote, respektíve v tomto prípade skôr konferencia WWDC 17. Ako iste vieš, na tejto konferencií spoločnosť každý rok odhaľuje výzor budúcej generácie operačných systémov či už pre iPhone alebo pre iPad. Predstavuje nám novinky, na ktorých za uplynulé mesiace pracovala a na ktoré sa môžeme tešiť v dohľadnej dobe. iOS 10 bol už sám o sebe dosť prepracovaný operačný systém. Apple tu prinieslo veľa zmien a hlavne noviniek. Widgety na uzamknutej ploche sú napríklad super vec, prípadne aj prepracované prostredie iMessage.

Budúca generácia tohto systému sa bude uberať zase novým smerom. Už sme aj avizovali, že Apple pracuje na kompletnom prepracovaní FaceTime. Mali by sme sa dočkať omnoho kvalitnejšie spracovanej aplikácie, skupinových videohovorov, či dokonca aj rozšírenej reality či filtrov tak, ako to ponúka napríklad Snapchat. Inteligenciu by mala nabrať aj hlasová asistentka Siri a samozrejme, že sa dočkáme aj Dark Mode (teda ak nepríde už v aktualizácií iOS 10.3). Apple by malo zapracovať aj na ešte lepšej optimalizácií celého systému aj keď teraz sa veľmi sťažovať nemôžeme. iOS 10 šľape ako hodinky a až na chybu s mrznúcim fotoaparátom je to výborný systém.

Na odhalenie dôjde hneď na začiatku WWDC 2017. Tá sa bude konať v San Jose v Kalifornií a začne pravdepodobne niekedy počas obeda. Konferencia má konkrétne prebiehať 5-9 júna. Znamená to teda, že si na nový systém počkáme ešte 4 mesiace. Apple pomerne nečakane oznámil WWDC 2017 omnoho skôr, ale pravdepodobne sa chce na konferenciu pripraviť.

iOS 11 - svetapple.sk

 

Prečítajte si tiež  Obišli obmedzenie spoločnosti Apple. MacOS 13 Ventura bude možné nainštalovať aj na staršie počítače Mac
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.