iPhone je v súčasnej dobe na vrchole, chce však mieriť ešte vyššie. Konkrétne to chce Apple dosiahnuť vďaka modelu 8, ktorého by sme sa mali dočkať niekedy v septembri tohto roku. O tom sme doteraz mali možnosť iba počuť. Ako sa ale ukazuje, na internet sa dostávajú konečne prvé vizuálne snímky. Dnes sa objavil ďalší únik a ten potvrdzuje to, čoho sme sa tak všetci báli!

Únik

Najnovší únik je  ešte veľmi čerstvý, je na internete len niekoľko hodín, možno minút a my ťa o ňom informujeme medzi prvými. Je veľmi dôveryhodný. Nejde len o obyčajný render, ale skutočne vyzerá ako materiál, ktorý potrebuje niekto použiť pri výrobe. No a keďže sa s únikmi roztrhlo v posledných dňoch vrece, nevidíme dôvod, prečo by nemohol byť skutočný práve tento.

K tomu, že je šasi evidentne vyrobené z jedného kusu hliníka máme aj odpoveď. Na tú nám odpovedal rovno Bloomberg, ktorý tvrdí, že je to preto, lebo prototypy Apple vyrába s „jednoduchším dizajnom“, aby neboli napríklad aj také nákladné a náročné na výrobu. Sklenený dizajn sa dostane až do sériového modelu, takže pokiaľ na týchto únikoch neuvidíme sklo, naozaj nič sa nedeje a všetko je v poriadku.

Vertikálny fotoaparát

V prvom rade nám únik ukazuje vertikálny fotoaparát, ktorý sa nachádza na zadnej strane zariadenia. Má dve šošovky takže poskytne rovnakú kvalitu ako súčasný model 7 Plus. Pod fotoaparátom sa nachádza ešte aj blesk, pravdepodobne pozostávajúci so štyroch diód a fungujúci na technológií True Tone, ktorú Apple prvý krát predstavilo ešte v roku 2013.

Nové umiestnenie vraj tiež neprichádza len tak pre nič za nič. Hlavným dôvodom, prečo sa takto Apple rozhodlo má byť virtuálna realita, ktorú Apple predstaví v najbližšej dobe a ktorá bude kompatibilná práve s novým iPhonom a týmto riešením.

Kvalita fotografie má byť samozrejme opäť raz na vyššej úrovni. Netušíme presné parametre, ktorých sa pri nových fotoaparátoch dočkáme, avšak očakávame napríklad spomalenie na 1000fps, ktoré by malo byť dostupné pre videá.

Na tomto obrázku môžeš vidieť duálnu šošovku fotoaparátu obrátenú vertikálne. Tá malá bodka pod ňou, ktorá nie je priesvitná nahrádza súčasný mikrofón, no a pod ňou je zase True Tone blesk – svetapple.sk

Touch ID zozadu

Druhá vec, ktorej sa dočkáme v prípade nového iPhonu bude Touch ID na zadnej strane, respektíve tak to ukazuje aj tento únik. Podobné riešenie má napríklad aj nový Samsung Galaxy S8 či niektoré smartfóny spoločnosti Huawei. Obávame sa ale, že toto nie je esteticky a ani používateľsky príliš prívetivé riešenie a lepšie by bolo, keby Apple Touch iD zabudovalo do displeja. Predsa len patenty na to má, tak prečo to nevyužiť. Proti tomuto riešeniu nie sme len my, ale už z predošlých únikov bolo jasné, že sa nepáči ani komunite. Ako sme už uviedli, ide iba o prototyp, do konečnej verzie sa nič také nakoniec nemusí dostať (v čo aj dúfame).

Prečítajte si tiež  iPhone 8 bude najpredávanejší iPhone v histórii!
Touch ID na zadnej strane je síce umiestnené lepšie ako na konkurenčnom Smausngu Galaxy S8, kde je hore a podľa recenzií sa zle stláča. Z estetického hľadiska to ale nie je nič moc!

Plastové pásiky

Nakoniec tu máme ešte jednu vec a to sú plastové pásiky na kovovej časti zariadenia, ktoré oddeľujú jednotlivé antény. Po prvý krát sme ich mohli vidieť ešte na iPhone 4 v roku 2010 a odvtedy sú neoddeliteľnou súčasťou týchto smartfónov. Hoci sa niekomu nemusia páčiť, my sme si na ne celkom zvykli a Apple ich dokázalo zakomponovať tak, aby to skrátka vyzeralo dobre. Na iPhone 8 by mali byť len na krajoch, nakoľko zo zadnej strany očakávame sklenený kryt, no a z tej prednej to isté. Pokiaľ si rozoberieme fotografiu ešte lepšie, môžeme vidieť, že telo nemá zaoblený tvar tak, ako to na iPhone 6-7, ale má „ostré“ hrany.

Plastové pásiky budú prítomné aj tu a budú rovnako hrubé ako teraz. Zmena bude ale v tvare šasi. Nemalo by byť zaoblené ale ostré! – svetapple.sk
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.