iPhone bol predstavený ešte pred jedenástimi rokmi a za ten čas sa stihlo predať viac ako miliardu zariadení. Niektorí ich predali, iný rozobrali a použili na diely a mnohým sa zase staré zariadenia váľajú doma. Jeden používateľ na reedite objavil v sebe umelecký potenciál a vytvoril z rozobratého iPhonu obraz. Umelecké dielo zo starého iPhonu získalo množstvo fanúšikov.

Umelecké dielo zo starého iPhonu vzniklo úplne náhodou

Podľa slov samotného autora, toto umelecké dielo vzniklo úplne náhodou, doslova až nechcene. V jeden deň skrátka nemal čo robiť a po tom, ako chytil svoj iPhone do ruky, napadlo ho, že by mu mohol vdýchnuť nový život. Na vytvorenie „obrazu“ použil starý rámik, ktorý našiel doma (nechcelo sa mu kvôli tomu chodiť nikam do obchodu) a iPhone nalepil na podklad bežným lepidlom. Sám nakoniec potvrdil, že by na budúce zvolil pevnejšie lepidlo.

Video svojej práce zavesil na Reedit a okamžite získal pozornosť tisícok používateľov, ktorí mu video ohodnotili pozitívne (91% z nich). V komentároch ho chválili za to, že dostal dobrý nápad a inšpiroval ich k tomu aby svoje staré nepoužívané alebo rozbité iPhony takto vystavili. Jeden používateľ dokonca napísal, že takémuto druhu umenia nerozumie a myslí si, že je to rovnaké ako by zobral svoje staré džínsy, rozpáral ich a po jednotlivých nitkách by ich zarámoval. Hold umienie si každý vysvetľujeme ináč.

I took apart my broken iPhone 4 and framed it. from iphone

Hoci vzbudil vlnu pozornosti, nebol prvý

Umelecké dielo zo starého iPhonu môže znieť ako celkom originálny nápad avšak v tomto prípade nejde o úplnú novinku. Používateľ nie je celkom prvým, kto niečo podobné urobil ale jednoznačne patrí medzi tých najznámejších. Navyše inšpiroval desiatky ľudí, ktorí už stihli svoje telefóny taktiež súčiastku po súčiastke rozobrať a vystaviť na stene. Práca na niečom podobnom údajne trvala približne jeden deň a za potreby bolo nutné použiť špeciálne náradie pozostávajúce s maličkých skrutkovačov.

Určite to nebola ľahká robota ale finálny efekt naozaj stojí za to. Používatelia dokonca navrhli autorovi, že by sa niečim podobným mohol živiť. Radi by si staré zariadenie takto zarámované od neho zakúpili. Nám to dáva odkaz, že umelecké dielo môže byť vyrobené aj zo starého iPhonu či iného zariadenia a môže vyzerať veľmi zaujímavo či dobre.

Umelecké dielo zo starého iPhonu? - svetapple.sk
Umelecké dielo zo starého iPhonu? – svetapple.sk

zdroj: reedit

Prečítajte si tiež  Titánové telo a zakrivené hrany. Apple v budúcej generácii zmení dizajn iPhonu
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.