Pre pár dňami sme písali o tom, že Apple umožnilo výrobcom televízorov aby zabudovali do svojho operačného systému podporu pre AirPlay 2 a Homekit, vďaka čomu môžu majitelia iPhonu hravo prenášať obsah na obrazovku prostredníctvom siete. Hovorili sme, že Apple začalo spoluprácu so Samsungom. Teraz sa ukazuje, že Kórejský gigant nie je jediný. LG bude podporovať AirPlay 2 a Homekit taktiež.

LG bude podporovať AirPlay 2

Apple sa tento rok nezúčastnilo technologického veľtrhu CES, ktorý sa odohráva v Las Vegas. Dalo o sebe vedieť len pomocou jednej vydarenej reklamy. Hoci tu však nie je fyzicky, jeho stopy sú takmer všade. Vždy uzavreté Apple sa totižto čoraz viacej otvára a ponúka možnosti, o ktorých sme v minulosti mohli iba snívať. Podpora AirPlay 2 pre televízie je jednou z nich. Infomovali sme o Smausngu ale ako sa ukazuje, nie je to jediný výrobca televízorov, ktorý po tejto fantastickej novinke okamžite siahol. LG chce tiež využiť možnosť a tak rovno zakomponováva aj HomeKit.

Práve cez ten bude možné televízor jednoducho ovládať priamo z iPhonu. Stačí mať pri tom len zapnutú aplikáciu Home. LG bude podporovať AirPlay 2 iba na televízoroch, ktoré boli predstavené na veľtrhu. Kým sa teda celý systém rozšíri aj medzi lacnejšie modely, bude to chvíľu trvať. Tak či onak je super, že po kúpe drahého televízora nemusíme míňať ďalších cca 200€ za Apple TV, ktorá nám v podstate AirPlay sprístupnila. Vďaka tomuto kroku môžeme hravo prehrávať na obrazovke televízora fotografie, videá, filmy, hudbu a prakticky všetko ostatné.

Nateraz teda vieme, že Samsung a LG bude podporovať AirPlay 2 vo svojich najnovších televízoroch. Ako to ale bude s ostatnými výrobcami? Pokiaľ budú mať príležitosť používateľom priniesť takúto novinku, určite to urobia. Dufajme teda, že sa služba rýchlo rozšíri aj medzi lacnejšie a dostupnejšie zariadenia. Na teraz bude dostupná len v predražených novinkách.

LG bude podporovať AirPlay 2 a Homekit taktiež! - svetapple.sk
LG bude podporovať AirPlay 2 a Homekit taktiež! – svetapple.sk

zdroj: THEVERGE

Prečítajte si tiež  Tenký ako žiletka. LG má s 55-palcový displej OLED s hrúbkou pod jeden milimeter
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.