Pozrite sa na púzdro, ktoré hravo vyrobý iPod z Apple Watch. Stačí len niekoľko sekúnd. Šikovný dizajn má však jednu nevýhodu. Nevyrába sa a nevieme či k tomu vôbec niekedy dôjde. Nápad to je ale veľmi pekný…

iPod z Apple Watch?

Možno ani neviete, ale iPod bol kedysi mimoriadne populárny. V dobe začiatku predaja v roku 2001 dokonca zažil obdobný úspech ako prvý iPhone. Doba išla ale dopredu a o iPod neustále upadal záujem. Dnes už ostal v predaji iba jediný model a to iPod Touch 6. generácie, ktorý bol ľahkým vylepšením 5. generácie predstavený v roku 2015. Zvyšok pochádza ešte z roku 2012. Dá sa povedať, že iPod už len čaká na svoju konečnú. Ani cena 199$ asi nepresvedčí zákazníka aby si zakúpil tak zastaralé zariadenie.

Jeho cestu nahradil iPhone a taktiež hodinky Apple Watch, ktorým sa budeme venovať aj v tomto článku. Hoci je následujúci produkt len renderom, ktorý sa nevyrába, možno, že sa do výroby dostane a vyrobiť si iPod z Apple Watch už nebude problém. Ako sme už vyššie uviedli, stojí za ním dizajnér Joyce Kang, ktorý sa rozhodol urobiť púzdro s prvkami ikonického iPodu Classic.

Všetko funkčné až na jednu vec

Návrh je perfektný a o to viac sa nám páči pretože je aj funkčný. Dizajnér tu zanechal všetky potrebné otvory na to aby iPod z Apple Watch mohol byť napríklad bezdrôtovo ovládaný alebo aby dokázal rozpoznávať hlasové povely. Odkrytá samozrejme ostala aj digitálna korunka.

iPod z Apple Watch - svetapple.sk
iPod z Apple Watch – svetapple.sk

Do hornej časti sa jednoducho vsunú hodinky bez remienka a v spodnej nájdeme ikonické koliesko prehrávania (ako na iPode Classic). Problém je ale taký, že toto koliesko je len ikonické. Nefunguje. Problém je taký, že v podstate neexistuje možnosť a podpora zo strany Apple na to aby bolo funkčné.

Zaujímavý je aj nápis na zadnej strane „Pod Case For Apple Watch Series 4: Designed In C.O Design Lab„. Nájdeme tu aj vetu „I will not forget“, ktorá zdôrazňuje revolúciu, ktorú iPod kedysi dávno priniesol do sveta. „Pod Case“ sa žiaľ momentálne nevyrába ale vyzerá perfektne. Možno raz príde na trh 🙂

iPod z Apple Watch - svetapple.sk
iPod z Apple Watch – svetapple.sk
https://youtu.be/PFeJivHc4uY

zdroj: Behance


Prečítajte si tiež  Apple práve vydal WatchOS 6.1 pre verejnosť. Dostane sa aj na Series 1 a Series 2!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.