Spoločnosť Apple už dlhodobo predáva príslušenstvo pre svoje zariadenia vo svojich obchodoch Apple Store bez toho aby ho sama vyrábala. Dnes Apple začalo predávať objektívy pre iPhone na svojich stránkach.

Apple začalo predávať objektívy pre iPhone na svojich stránkach.

Apple je známe tým, že vo svojim kamenných alebo internetových obchodoch Apple Store už dávno nepredáva len svoje vlastné výrobky ale aj rôzne produkty iných značiek. Hoci musia spĺňať prísne kritéria a balenia sú upravované samotnou spoločnosťou Apple, môžete ich zakúpiť aj na tomto mieste.

Dnes pribudli objektívy od spoločnosti Moment. Ide o prémiového výrobcu príslušenstva, ktoré urobí aj bežným smartfónom profesionálne zábery. Ceny za príslušenstvo sú síce vyššie ale to je aj kvalita samotných produktov. K dispozícii máte v prvom rade obal, na ktorý sa dá objektív nainštalovať tak aby presne pasoval na vašu šošovku fotoaparátu, no a potom niekoľko špecifických objektívov, ktoré vašu kameru zmenia na profesionálny nástroj.

Apple začalo predávať objektívy pre iPhone na svojich stránkach. - svetapple.sk

Ceny objektívov sú vyššie…

Ako bolo vyššie uvedené, k dispozícii je hneď niekoľko rôznych druhov objektívov a každý je v niečom inom špecifický. Samotný kryt „Moment Photo“ , na ktorý sa inštalujú stojí pre iPhone X, XR, XS a XS Max stojí 39,95$. Fotografovanie s objektívom Moment Wide 18mm si užijete za sumu 119,95$.

Pokiaľ budete chcieť skôr teleobjektív, za produkt Moment Tele 58mm zaplatíte rovnako, teda 119,95$. Najdrahším objektívom z trojice je Moment Anamorphic Lens za 149,95$. Jeho úlohou je pomôcť vám poskytnúť profesionálne zábery pri natáčaní videí. Je veľmi pekné vidieť to, aké príslušenstvo máme už dnes dostupné k nášmu smartfónu. Zábery z fotoaparátu poskytujú veľmi slušnú kvalitu a veľa krát už so sebou nemusíme nosiť ani profesionálnu zrkadlovku.

Navyše po novom ju možno ani nebudete musieť vlastniť. Ak sa dokážete zmieriť s miernymi obmedzeniami, ktoré váš smartfón ponúka a na zrkadlovku aj tak fotíte povedzme len vaše cestovateľské zážitky, mohol by vám stačiť aj iPhone s jedným z trojice týchto fotoaparátov. O tom, že sú naozaj kvalitné svedčí aj fakt, že ich zaradilo samotné Apple do predaja. To by pri pochybeniach určite neurobilo.

Apple začalo predávať objektívy pre iPhone na svojich stránkach. - svetapple.sk
Apple začalo predávať objektívy pre iPhone na svojich stránkach. – svetapple.sk
Prečítajte si tiež  V USA už funguje iPhone 11/11 Pro, u nás je novinka stále XR/XS. Zaspalo Apple na Slovensku?
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJmacrumors
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.