Apple Card je produkt, ktorý pôsobí veľmi luxusne a nie je to len na pohľad. Už pri prvom kontakte je na karte cítiť, že ide o kúsok poctivého „železa“. Z tohto je vyrobená Apple Card? Nie je to len titán.

Z tohto je vyrobená Apple Card? Nie je to len titán.

Apple po predstavení karty upresnil, že jej konštrukcia je vyrobená z mimoriadne odolného titánu. Materiál je veľmi náročné poškodiť a karta by mala pôsobiť v ruke používateľa o čosi hodnotnejšie. To všetko je síce pravda avšak máme taký pocit, že obyčajné plastové karty sú možno o čosi lepšie riešenie. Presvedčilo nás o tom toto video, ktoré ukazuje, že Apple Card je naozaj veľmi náročné ohnúť avšak keď sa to raz podarí, môžete ju vyhodiť, už nikdy nezískate pôvodný ultratenký a dokonalo-rovný tvar.

Titán je holt titán a má aj svoje negatívne vlastnosti pri použití v takomto produkte. Nie je to ale zlý nápad ale možno by lacnejšie pôsobiaca karta vydržala o čosi viac. Predsa len sa môže ohnúť aj v peňaženke ak si na ňu napríklad sadneme.

Navyše nie je titán ako titán. Magazín Bloomberg sa rozhodol poslať túto kartu na podrobnú expertízu do Kalifornskej univerzity, kde sa o rozbor jej zloženia postaral profesor Berkeley a mineralóg Hans-Rudolf Wenk. Na výsledok sme nemuseli dlho čakať. Podľa podrobnej štúdie tvorí zloženie Apple Card z 90% titán a z 10% hliník.

Použitý bol špeciálny skenovací elektronový mikroskop

Pokiaľ sa pýtate ako je vôbec možné zistiť zloženie takéhoto produktu, využíva sa na to špeciálny nástroj. Jeho názov je skenovací elektronový mikroskop a experti ho poznajú skôr pod skratkou SEM. Práve toto zariadenie dokáže spoľahlivo analyzovať materiál, z ktorého je daný produkt vyrobený.

Pri Apple Card zistil 90% prítomnosť titánu a 10% prítomnosť hliníku. Dá sa povedať, že je to veľmi pozitívny výsledok. Hlíník je tu v tomto prípade prítomný skutočne len v malom množstve a ak ovplyvňuje pevnosť karty tak len minimálne.

Apple Card by mohla byť dostupná aj na Slovensku či v Česku. - svetapple.sk
Z tohto je vyrobená Apple Card? Nie je to len titán. – svetapple.sk
Prečítajte si tiež  Unboxing: Apple Card, budete mať z toho zážitok tak ako pri inom produkte.
Môže ťa zaujímať
- Reklama -