Pokiaľ si kupujete smartfón hlavne kvôli fotoaparátu, nočný režim by vás mal určite zaujímať. Ako jeden z prvých výrobcov s ním prišiel už dávno Google. Dnes ho nájdeme v najnovšej vlajkovej lodi, ktorá bola predstavená len nedávno. Pozrite sa zaujímavé porovnanie. Je v ňom „obyčajný“ iPhone 11 vs Google Pixel 4.

iPhone 11 vs Google Pixel 4.

Z objektívneho hľadiska si necháme sami pre seba to, z ktorého zariadenia sa nám fotografie páčia viac. Treba ale podotknúť, že nejde o tak úplne konkurentov. Kým Google Pixel 4 chce súperiť s iPhononom 11 Pro, iPhone 11 (so 6,1″ LCD displejom) chce konkurovať o čosi menej náročným smartfónom.

Ako sa ale ukazuje, v niektorých disciplínach sa nemusí báť útočiť aj do tých najvyšších radov. Na iPhone 11 Pro je nočný režim naozaj špičkový. Podrobnú recenziu už pripravujeme. Ako ale sami viete, aj fotografie zachytené na iPhone 11 dokážu veľmi milo prekvapiť a myslíme si, že nočné zábery sú v podstate na rovnakej úrovni. Hoci celkom nerozumieme, prečo túto funkciu Apple nepridalo do iOS 13 aj pre staršie zariadenia, nedávne informácie hovorili o tom, že to má svoj dôvod.

Je ním práve ultraširokouhlý objektív, ktorý za pomoci dlhej expozície a umelej inteligencie dokáže urobiť fotku takou kvalitnou, aká je. Predošlé iPhony tento objektív nemali. Našli sme tu len klasický, širokouhlý, a potom teleobjektív. Aj to je možno dôvod, prečo sú nočné zábery iPhonu 11 a iPhonu 11 Pro tak moc podobné. Rozdiel medzi týmito zariadeniami na zadnej strane je len taký, že „ľudová verzia“ nemá teleobjektív. Ostatné dve šošovky by ale mali byť úplne rovnaké. V zariadeniach je potom tiež rovnaký čip, rovnaký systém a rovnaká umelá inteligencia.

No a hoci iPhone 11 nemá tú „ambíciu“ útočiť na to najlepšie z najlepšieho, v tomto smere sa vie do TOP pozícii dostať. Samozrejme, v mnohom inom by pohorel. Bavíme sa napríklad o displeji, hrúbke, výdrži batérie a podobne. Na druhú stranu je tu ale nočný režim, na ktorý pravdepodobne ešte dlho nebude mať žiaden konkurent v danej triede zariadení svoje riešenie, ktoré bude lepšie. Na záver dodáme, že v iPhone 11 štartuje na sume 699$. Vrámci USA sa teda skutočne nebavíme o ničom nedostupnom. Čo hovoríte na nočné fotografie vy? Odpoveď nám zanechajte v komentároch.

(schválne vám prezradíme až na konci článku to, ktoré fotografie boli na dané zariadenie nafotené…)

Prečítajte si tiež  Kvôli pápežovi dostanú svoj iPhone o deň neskôr!

na ľavej strane Google Pixel 4 a na pravej strane iPhone 11…

Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.