Áno, aj bezdrôtové slúchadlá občas potrebujú opraviť firmvér. Tie od Applu nie sú žiadnou výnimkou. AirPods Pro dostávajú prvú aktualizáciu. Pravdepodobne opravuje aj chybu, o ktorej sme nedávno písali v našom článku.

AirPods Pro dostávajú prvú aktualizáciu.

Možno je to pre vás prekvapenie, možno nie. Ak už ale máte AirPods (aj klasické), určite viete, že Apple občas aktualizuje firmvér aj v tomto produkte. Nie je to vôbec prekvapivé. Dnes prišla na radu aj najnovšia verzia, AirPods Pro.

Nová aktualizácia firmvéru je Applom označovaná ako 2B588. Žiaľ do uzávierky článku sa nám nepodarilo zistiť čo vlastne ponúka. Jasné ale je, že Apple opravuje niektoré chyby, s ktorými sa mohli používatelia za prvé dva týždne stretnúť.

Jednou z nich je napríklad aj problém, pri ktorom akoby nabíjacie púzdro stratilo signál s jednotlivým slúchadlom. Používateľ si následne nevedel na svojom zariadení skontrolovať v akom stave nabíjania toto slúchadlo aktuálne je (aj keď sa samozrejme nabíjalo). Chyba sa dala odstrániť jednoduchým vyresetovaním. Na druhej strane sa ale mohla objaviť aj znovu. To nie je nič moc pri produkte za 280€.

Aktualizácia sa nainštaluje automaticky

Pokiaľ sú to vaše prvé AirPods alebo vás skrátka len zaujíma to ako prebieha ich aktualizácia, tak jej priebeh je trochu iný ako napríklad update iOS. Všetko prebehne automaticky bez toho aby ste museli niečo robiť. Dá sa vlastne povedať, že všetko prebehne automaticky a vy s tým nebudete môcť nič urobiť. To je trochu presnejší termín.

AirPods Pro si urobia aktualizáciu firmvéru potom ako ich napojíte na váš iPhone a oni vystihnú situáciu, kedy to budú považovať za najvhodnejšie urobiť. V podstate neexistuje žiaden spôsob, akým by ste mohli spustiť aktualizáciu slúchadiel manuálne. Jediné čo vám teda ostáva je ostať trpezlivý a čakať.

No a popri tom si môžete pozrieť aspoň to, ako overiť aktuálny stav firmvéru vo vašich slúchadlách. Na všetko budete potrebovať iPhone a pár sekúnd trpezlivosti. Poďme na to:

  • Otvorte si na iOS zariadení aplikáciu Nastavenia
  • Vyberte v menu „Všeobecné“
  • Vyberte položku „informácie“
  • Scrollujte smerom dole až kým sa nedostanete na AirPods Pro. Na túto položku kliknite.
  • Aktuálny firmvér nájdete v časti Verzia firmwaru.
AirPods Pro. Super produkt ale zatiaľ ma nepresvedčil.
AirPods Pro – svetapple.sk
Prečítajte si tiež  Tieto štýlové a praktické doplnky by nemali chýbať vášmu iPhonu
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.