Apple bola revolučná firma už od svojho počiatku v roku 1976. Hoci mnohí neverili aj po smrti Steva Jobsa sa jej stále veľmi darí a dokáže predstavovať ikonické produkty, ktoré si ľudia po celom svete dokážu okamžite zamilovať. 3 z 10 sa nachádzajú aj v rebríčku TOP 10 zariadení, ktorý mapuje produkty z posledného desaťročia…

Apple Watch, AirPods a iPad sú medzi TOP 10 zariadeniami z posledného desaťročia.

Populárny magazín Time prišiel so svojim zoznamom desiatich najdôležitejších zariadení, ktoré boli predstavené za posledných 10 rokov. Jablková spoločnosť sa v rebríčku samozrejme ocitla tiež. Obsadila v ňom až 3 miesta. Konkrétne zastúpenie majú iPad, hodinky Apple Watch a bezdrôtové slúchadlá AirPods. Informuje o tom portál Macrumors.

iPad je z týchto zariadení v podstate jediné, ktoré ešte stihol predstaviť sám Steve Jobs. Stalo sa to v roku 2010 a pre Apple to znamenalo dôležitý zlom, kedy dokázali urobiť niečo medzi osobným počítačom a smartfónom. Fungovalo to a funguje to dodnes…

Steve Jobs a jeho prvý iPad - svetapple.sk
Apple Watch, AirPods a iPad sú medzi TOP 10 zariadeniami z posledného desaťročia. – svetapple.sk

iPad je vlastne taký ideálny kompromis zjednodušujúci život. No aj keď jeho prvá generácia nebola popravde nič moc, dnes je to neskutočne krásny a výkonný stroj, ktorý by mal mať doma každý jeden Apple fanúšik. Podľa Time iPad stanovil smer, ktorým sa mohli zariadenia v následujúcom desaťročí uberať.

Apple Watch a AirPods bez pomoci Steva Jobsa

Ďalším produktom od Applu, ktorý sa objavil v rebríčku sú aj hodinky Apple Watch. Tie boli predstavené ešte v roku 2014 po boku iPhonu 6 a do predaja sa dostali o rok neskôr v roku 2015. Kým na vývoji iPadu sa Jobs podieľal ešte plnohodnotne, Apple Watch a ani AirPods už zrejme nestihol vidieť ani „v plienkach“. Jedná sa o produkty z „novodobej éry“ spoločnosti Apple.

Podľa Time sa podarilo týmto inteligentným hodinkám stanoviť akýsi pomyslený štandard, čo všetko by mali inteligentné hodinky vedieť a ako by mali vyzerať. Evidentne sa to podarilo, keď ich predaje rastú a Apple má cca. 50% podiel na trhu v tomto odvetví.

Apple Watch Series 3 zobrazenie času
Apple Watch – svetapple.sk

Na záver tu máme AirPods, ktoré sú extrémne populárnym produktom už vyše štyri roky. Prestavené boli v roku 2015 po boku iPhonu 7, keď z neho Apple definitívne odstránilo Jack. Tiež sa jedná o dominantné zariadenie na trhu s bezdrôtovými slúchadlami. Ľudia ich doslova milujú a takmer každý majiteľ si ich pozitívne pochvaluje. Apple navyše predáva stále viac a viac AirPods čomu sa netreba čudovať. Tento trend bude len pokračovať.

Prečítajte si tiež  Jedna z najdôležitejších funkcií iPadOS 16 príde na viac iPadov. Má to ale háčik. Poznáme podrobnosti
Fake AirPods Pro vs. originál Air Pods Pr
Fake AirPods Pro – svetapple.sk

Rebríček TOP 10 zariadeniami z posledného desaťročia

  • iPad
  • Apple Watch
  • AirPods
  • Tesla Model S
  • Raspberry Pi
  • Google Chromecast
  • DJI Phantom
  • Amazon Echo
  • Nintendo Switch
  • Xbox Adaptive Controller

Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.