Spoločnosť Apple uverejnila na svojom YouTube kanáli nové video. To postavilo iPhone 11 Pro do pozície akčnej kamery. Väčšinou túto úlohu zohráva napríklad GoPro a nie smartfón. Pozrite sa na to aký je výsledok. My musíme povedať, že sa zábery veľmi podarili.

Apple zverejnilo video z iPhonu. Vyzerá ako z akčnej kamery.

Samotný iPhone samozrejme na takéto zaobchádzanie nie je stavaný. Jedná sa o smartfón, ktorý primárne slúži na komunikáciu. Ani v Apple ho určite nevyvíjali na to, aby ste si ho pripevnili na kapotu štvorkolky a vozili sa po Arabskej púšti. Na druhej strane má byť ale práve model 11 Pro extrémne odolný voči pádom, vode a prachu.

Keďže má 3 šošovky fotoaparátu a vie natáčať najlepšie video na svete (spomedzi smartfónov) prečo to nevyskúšať a nezakomponovať do reklamy? Normálne by ste na to využívali asi akčnú kameru a neriskovali to s telefónom za sumu prekračujúcu 1000€.

Apple zverejnilo video z iPhonu. Vyzerá ako z akčnej kamery.
Apple zverejnilo video z iPhonu. Vyzerá ako z akčnej kamery. – svetapple.sk

Video ukazuje schopnosti iPhonu v extrémnych podmienkach

Nie každý to ale vidí takto a podobné riziko bez problémov podstúpi. Navyše je tu ešte jedna vec. Všetky zábery si môžete jednoduchým spôsobom vo svojom zariadení editovať. Nepotrebujete ich dávať do Macu či PC a používať drahé programy. Stačia vám aj aplikácie z App Store.

Samotná minútová reklama zo série „Shot on iPhone“ bola vytvorená v púšti Al Kharrarah v Saudskej Arábii. Autorom je Henrik Hansen a zábery boli natáčané v kvalite 4K. Samozrejme, že sa tu vo veľkom používali všetky 3 objektívy či režimy, ktoré iPhone ponúka.

Môžeme tu tak počas 60 sekúnd vidieť napríklad slow-mo, zoom a podobne. Je to veľmi dobrá reklama pre zariadenie, ktoré môže nosiť ktokoľvek vo vrecku. iPhone je dnes veľmi schopný a jeho vývoj bude pokračovať ďalej. Do komentára nám napíšte, či sa vám video páčilo alebo by ste radšej dali prednosť akčnej kamere ako GoPro…

Prečítajte si tiež  Návod: Nainštalujte si iOS 16 už teraz!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.