Jablková spoločnosť musí každý rok vykonávať aj zmeny, ktoré sa možno „inovácie“ až tak netýkajú. Na svetlo sveta vyšli informácie o tom, že do konca tohto roka aktualizuje sériové čísla na všetkých svojich produktoch. Prečítajte si, akým spôsobom to chce urobiť.

Apple v roku 2020 aktualizuje sériové čísla produktov.

Kompetentní z Cupertina podobné informácie nezdieľajú s širšou verejnosťou. Dôvod je taký, že jednoducho nie sú až tak zaujímavé a dôležité pre bežných používateľov.

Každopádne sa správa dostala aj k nám a je našou povinnosťou informovať vás o nej. Dnes firma v internej komunikácii s autorizovanými poskytovateľmi služieb preradila, že do konca roka 2020 sa úplne zmení generovanie sériových čísel. Podľa správy pôjde po novom o úplne náhodný, alfanumerický reťazec.

Spoločnosť druhým slovom dodáva, že táto zmena sa nebude týkať sériových čísel už predaných produktov. Tie ostanú všetky rovnaké. Apple túto zmenu zavádza v skutočnosti už dlhšiu doba. Na základe týchto čísel je možné zistiť napríklad to, kde bolo zariadenie vyrobené (dátum a miesto), či má platnú záruku a podobne.

iPhone XR

Sériové čísla nevyužíva len servis. Môžete ich využiť aj vy…

Niektorí fanúšikovia ich využívajú na to aby si overili informácie o zariadeniach z druhej ruky. Apple má na to dokoca svoju vlastnú stránku, na ktorú sa dostanete kliknutím na odkaz. Tu zadáte sériové číslo a hotovo.

Nový formát sériového čísla má byť podľa všetkého lepšie dešifrovateľný. Na základe toho budú mať majitelia k dispozícii teoreticky ešte viac informácii a podvodníci zase väčší problém. Zatiaľ nemáme informácie o tom, či táto zmena bude platiť po celom svete. Minimálne nie, čo sa roka 2020 týka.

Očakávame ale, že keď sa tento systém zavedie a začne sa používať (na hlavných trhoch, kde je napríklad Apple Store) postupne sa rozšíri aj ďalej. Všetko samozrejme za predpokladu, že sa nedostane rovno do všetkých krajín naraz. Na to ako to dopadne si teda budeme musieť počkať. Pokiaľ si tento rok zakúpite trebárs nový Mac a všimnete si odlišností v sériovom čísle, nepôjde o náhodu.

macbook pro 13 2020
Takto bude vyzerať MacBook Pro 13″, ktorý príde v roku 2020.
Môže ťa zaujímať
- Reklama -