Len včera sme vás informovali o tom, že Apple navrhlo a začalo vyrábať svoje vlastné ochranné štíty pre zdravotníkov v prvej línii. Dnes firma vydáva oficiálny dokument, ktorý informuje používateľa o tom, ako si tento štít postaviť a prispôsobiť používaniu.

Dokument od Apple o ochranných štítoch

Jablková spoločnosť si dala záležať aj na návode, ktorý ukazuje jednotlivé možnosti jej ochranného štítu. Produkt vznikol pred pár dňami na boj proti koronavírusu. Na internetovej stránke sa nachádzajú jednoduché obrázky a tiež animácie. Zdravotníkov navádzajú k rôznym nastaveniam ich novej pomôcky. Je tu napríklad možnosť, prispôsobiť si štít tak, aby priliehal tesne k tvári, alebo možnosť nechať si medzi tvárou a štítom trochu miesta.

Okrem toho sa na webe nachádzajú aj informácie ako tento výrobok vyčistiť a sterilizovať tak, aby sa dal opäť používať. Samotnú informáciu majú zdravotníci pribalenú aj pri krabiciach so štítmi. V návode sa nachádza unikátny QR kód, ktorý ich presmeruje na internetové stránky spoločnosti Apple. Každé jedno balenie by malo obsahovať až 100 kusov ochranných štítov.

Iniciatívu spoločnosti Apple hodnotíme veľmi kladne a Tim Cook urobil so svojim tímom veľa dobrej práce, ktorá pomôže v boji proti pandémii. Musíme podotknúť, že samotný štít od spoločnosti Apple, vyzerá omnoho jednoduchšie ako iné štíty s „komplikovanejšími“ tvarmi. Dizajnéri dostali zadanie, ako za čo najmenšie náklady navrhnúť čo najefektívnejší výrobok. Štít samozrejme funguje ako všetky ostatné. Rozdiel je tu iba taký, že ich bude môcť spoločnosť Apple vyrobiť viac. V tomto smere je teda jednoduchosť prínosom.

Apple zdieľa pokyny, ako používať jeho ochranné štíty pre zdravotníkov.
Apple zdieľa pokyny, ako používať jeho ochranné štíty pre zdravotníkov.
Prečítajte si tiež  Widgety v iOS 14. Pozrite sa ako by to mohlo vyzerať.
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.