Len pred vyše týždňom sme vás informovali o tom, ako sa Apple na akciovom trhu spamätáva z ťažkého obdobia, ktoré zapríčinil nepríjemný koronavírus. Vtedy sa akcie obchodovali za 278$ (kus). Dnes už je situácia úplne iná a pre jablkovú spoločnosť veľmi pozitívna. Apple prekročilo 300$ hranicu!

Hodnota Apple zase rastie

Jablková spoločnosť po prvýkrát prekročila hodnotu 300$, len začiatkom tohto roka, čím stanovila nevídané rekordy. Postupne zaznamenala ďalší nárast až na úroveň 327$ za akciu, kým neprišiel koronavírus, ktorý všetky svetlé vyhliadky prekazil. Behom niekoľkých týždňov sa Cupertinský gigant ocitol na 224.37$ za akciu, čo bol obrovský šok. Našťastie však v ideálnom čase prišiel nový iPad Pro 2020, iPhone SE 2. generácie či nový MacBook Pro/ Air 13″, ktorý zrejme investorov presvedčil.

Graf momentálne postupne rastie a nevyzerá to tak, že by nadobudol klesajúcu tendenciu. Akcie sa momentálne obchodujú za približne 308$/kus a niektorí analytici predpovedajú nárast až na 350$, čo je však v tejto situácii veľmi nepredvídateľné.

Na druhej strane sa ale začalo hovoriť o tom, ako firma čaká na spustenie predaja novej Apple TV, slúchadiel AirPods či napríklad iMacu. Tieto zariadenia by už mali byť hotové niekde v skladoch, no jablková spoločnosť vyčkáva s ich oficiálnym uvedením na trh. Len tak pre predstavu, hodnota spoločnosti je ku dnešnému dňu 1,34 bilióna amerických dolárov. Dosiahne Apple nové rekordy?

Prečítajte si tiež  Zlé správy: Apple odpískalo jeden z najočakávanejších iPhonov budúceho roka. Poznáme dôvod
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.